Новини

У Львові перехожий мало не став «жертвою» пам’ятного знаку на місці вбивства композитора Білозіра

У соцмережах оприлюднено допис, в якому мешканець Львова повідомив, що 29 листопада послизнувшись на обледенілому  тротуарі у центрі Львова, він мало не впав на шипи встановленого на вулиці пам’ятного знаку на місці загибелі композитора Ігоря Білозіра.

«Вчора, на вулиці де я йшов, було слизько через лід, я послизнувся та майже впав на це… Думаю, що це чудово, що встановлюють меморіали в пам’ять про людей, які померли за добру справу, я і сам воював на території східної України, як волонтер, і розумію як важливо пам’ятати людей, що померли за добру справу. Але встановивши вздовж вулиці цей меморіал так, що він може вбити або сильно поранити дорослого чи дитину, ніхто не подумав що це дурна ідея. Меморіал з металоконструкції розміщений приблизно на 2+ метри заввишки, вкритий металевими шипами, що, у випадку падіння на нього може завдати серйозної шкоди. Шипи можуть проколоти артерію, виколоти дитині око або ще щось гірше! Хто, чорт забирай, дає дозвіл на те, щоб така конструкція була встановлена на вулиці, в прохожій частині? Неймовірно! Чи будуть ставити ще меморіали в пам’ять про людей які були вбиті іншими меморіалами?», – йдеться у дописі Thomas Jason Jones на “Гарячій лінії міста Львова” у Facebook, який зібрав чимало коментарів користувачів соцмереж.

Скриншот/Facebook

Фото: Thomas Jason Jones/Facebook

Довідка. Пам’ятний знак на місці загибелі композитора Ігоря Білозіра (Львів, пр. Шевченка). Ігор Білозір побитий 8 травня 2000 року у кав’ярні «Цісарська кава», що на проспекті Шевченка у Львові за те, що заважав своїми піснями групі відвідувачів співати та слухати російський шансон. Внаслідок завданих травм 28 травня 2000 помер у лікарні. Похований у Львові на Личаківському цвинтарі.

Фото: Вікіпедія

 

 

 

Коментарі

Ольга Корнієнко