Новини

У Львові пам’ятник Степану Бандері облили фарбою (ФОТО)

У Львові цієї ночі з 4 на 5 лютого невідомі облили пам’ятник Степану Бандері фарбою.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Як пише Zaxid.net, у поліції Львівщини розповіли, що повідомлення про пошкодження пам’ятника надійшло близько 2:30 ночі. Попередньо відомо, що невідомі особи кинули в пам’ятник щонайменше дві пляшки з червоною фарбою. Унаслідок постамент пошкоджений з переднього та заднього боку.

Зазначимо, після відкриття у 2007 році пам’ятник Степану Бандері у Львові перебував під цілодобовою поліцейською охороною, однак згодом охорону поліції було припинено, на площі біля пам’ятника встановили відеокамери.

Як повідомили у Нацполіції Львівщини, поліцейські встановлюють зловмисників, причетних до пошкодження пам‘ятника Степану Бандері у Львові. За скоєне їм загрожує чотирьох років позбавлення волі.

Сьогодні, 5 лютого, о 2.20 до поліціі надійшло повідомлення про те, що невідомі особи облили фарбою пам‘ятник Степану Бандері на площі Кропивницького у Львові

На місці події працювала слідчо-оперативна група, а також співробітники інших служб та підрозділів поліції Львівщини.

За даним фактом слідчі територіального підрозділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури № 2 відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Поліцейські вживають усіх заходів для встановлення зловмисників та обставин події.

Довідково. Пам’ятник Степанові Бандері у Львові на площі Кропивницького знаходиться біля Собору святих Єлизавети і Ольги. Пам’ятник — фігура Степана Бандери в повний зріст заввишки 7 метрів. За нею стоїть Стела української державності — 30-метрова тріумфальна арка на 4 колонах: тризуб з рельєфами і тріумфальна арка на чотирьох опорах, кожна з яких символізує певний час українській історії. Перша опора — княжий період, друга — період козацтва, третя — період Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, четверта — сучасність України. Загальна кошторисна вартість робіт по спорудженню — понад 8,5 млн гривень, самої скульптури — 400 тисяч гривень. Офіційне відкриття пам’ятника відбулося 13 жовтня 2007 року.  У ході відкриття двоє пластунів з куреня ім. С. Бандери несли дві капсули із землею з місця народження та могили С. Бандери. Ці капсули було вмонтовано у підніжжя пам’ятника.

Скриншот ФБ
Скриншот ФБ/Ігор Зінкевич
Фото: ФБ/Ігор Зінкевич
Фото: Zaxid.net
Фото: Zaxid.net
Фото: Zaxid.net

Цієї ночі з 04 на 05 лютого 2021 невідомі облили пам’ятник Степану Бандері фарбою

Опубликовано Igor Zinkevych Четверг, 4 февраля 2021 г.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

22 хв. тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

2 години тому

З 13 травня парки Львова оброблятимуть від кліщів

Обробка триватиме 5 днів - до п’ятниці, 17 травня, включно. Мешканців закликають утриматися від відвідування…

5 години тому