У Львові одну з вулиць міста пропонують назвати іменем Героя України Ігоря Зінича

Новини 04 Лютого, 2021 255

У Львові одну з вулиць міста пропонують назвати іменем Героя України Ігоря Зінича

До Дня міста Львова одну з нових вулиць Львова пропонують назвати іменем Героя України Ігоря Зінича, бійця 80-ї десантно-штурмової бригади, лікаря, захисника Донецького аеропорту. 

Про це інформує депутатський портал Львівської міської ради, пише Четверта студія.

На сесії Львівської міської ради звернення від імені побратимів зачитав кіборг, директор комунального закладу Львівської обласної ради Олег Височанський.

«У патріотичному місті Львові повинні бути вулиці названі на честь наших новітніх Героїв, які віддали своє життя за Україну», – наголосив Олег Височанський.  Олег Височанський запропонував запровадити у м. Львові щороку до Дня Героїв називати вулиці на честь Новітніх Героїв.

Буде підготовлено відповідне протокольне доручення сесії Львівської міської ради.

Довідково. У суботу в Будинку воїна відбулися пам’ятні заходи із вшановування захисників Донецького аеропорту. Однією з ідей побратимів Ігоря Зінича була ініціатива про назву вулиці іменем нашого Героя з 80-ї бригади.

Зінич Ігор Вікторович – санітарний інструктор аеромобільно-десантного батальйону 80-ї окремої аеромобільної ордена Червоної Зірки бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України, молодший сержант.

У 2011-2012 роках він працював фельдшером швидкої допомоги, у 2014 році його мобілізували до війська. З 11 листопада 2014 року брав участь в Антитерористичній операції на сході України.

17 грудня 2014 року молодший сержант Зінич у складі 3-го батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади заїхав на територію нового терміналу Донецького аеропорту. Протягом 34 днів він рятував життя поранених товаришів, перебуваючи у небезпеці для власного життя під шквальним вогнем і постійними обстрілами. Організував роботу медичного пункту, надавав психологічну допомогу військовослужбовцям.

Коментарі

Позначки: , ,