Новини

У Львові обладнають житло для українців, які втратило дім через війну

У Львові розпочали підготовчі ремонтні роботи на одному з комунальних об’єктів, де в подальшому зможуть проживати внутрішньо переміщені особи.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Йдеться про один із колишніх оздоровчо-лікувальних закладів у Львові, що на вул. Замарстинівській. Цей заклад матиме унікальну особливість, бо окрім проживання, люди зможуть отримати тут  медичний супровід і догляд, адже приміщення закріплене за Другим методоб’єднанням Львова», –  зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови.

На території знаходиться кілька приміщень, але для проживання внутрішньо переміщених осіб наразі розглядають найбільшу будівлю – триповерховий будинок, у якому зможуть комфортно проживати приблизно 120 осіб. Вода, газ, світло – усі мережі проведені до приміщень, їх залишилось підключити. А також провести ремонти у самому будинку.

«У першу чергу, сюди селитимуть ті сім’ї, які потребують допомоги в інклюзії. Маємо три поверхи. На кожному будуть санвузли, кімнати для проживання, а також плануємо загальну кухню на кожен поверх», — розповідає Андрій Миськів, в.о. генерального директора Другого територіального медичного об’єднання (ТМО) у Львові.

Силами міста тут вже повивозили сміття, почистили територію від чагарників та обстежили приміщення. Всі інші роботи реалізовуватимуть за кошти міжнародних донорів.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Як Вінниччина живе в умовах воєнного стану

Харківський прес-клуб організував прес-тур для журналістів, щоб показати життя громад на Вінниччині під час воєнного…

8 хв. тому

Справедливість буде: Цимбалюк пішов проти людини Гетьманцева

В.о. заступника голови ДПС Сокура необхідно відсторонити з посади, бо він може впливати на хід…

7 години тому