Новини

У Львові обіцяють встановити сигналізатори чадного газу у житлових приміщеннях

Мерія розгляне можливість встановлення сигналізаторів чадного газу у житлових приміщеннях міста. Про це пише прес-служба ЛМР.

Сьогодні під час засідання сесії Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення заступнику з питань житлово-комунального господарства Сергію Бабаку вивчити можливість встановлення сигналізаторів чадного газу у всіх житлових приміщеннях у Львові. Відповідне депутатське звернення зачитав депутат Андрій Шевців.

«Сергію Богдановичу, опрацюйте це питання. Тому що немає нічого ціннішого, ніж життя людини», — сказав Садовий.

Нагадаємо, за інформацією міського управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, з початку року у Львові зафіксовано вже 25 випадків отруєння людей чадним газом, постраждало 50 осіб, з них 11 дітей. Водночас є 8 летальних випадків.

Подаємо текст, який був зачитаний на засіданні сесії:

«Останнім часом зі великою частотою ми отримуємо інформацію про нещасні випадки отруєння чадним газом. Статистика сумна — гинуть і дорослі, і діти. Чадний газ отруйний, легший за повітря, безбарвний, позбавлений запаху і може вбити людину упродовж декількох хвилин. Він є одним з найбільш токсичних компонентів продуктів горіння. У невеликих кількостях він, навіть, утворюється в організмі людини. Напевно тому, постраждалий, не має опору, коли оксид вуглецю вже у великих дозах попадає в організм через легені.
Підступність чадного газу проявляється у тому, що він легко проходить через бар’єр легень, попадаючи в кров, легко вступає в контакт з білком червонокрівців гемоглобіном. В результаті наступає кисневе голодування організму в цілому, що приводить до летального наслідку.

Як показує неприємна практика у Львові, найчастіше таке трапляється у старих будівлях центральної частини міста. Ми повинні вжити ряд невідкладних заходів аби вберегти життя людей. Перевірка димовентиляційних каналів — є хорошою ініціативою, проте невичерпною. Адже існують різні причини виникнення чадного газу, а отже варто вживати заходів в самих житлових приміщеннях.

Звертаюсь до Вас з ініціативою зобов’язання встановлення сигналізаторів чадного газу у всіх житлових приміщеннях. Варто також розглянути можливість закупівлі певної кількості сигналізаторів за бюджетні кошти і першочергово встановити в помешканнях, де є пічне опалення. Таке обладнання зможе вчасно сповістити мешканців житла про витік газу чи утворення чадного. Також датчики зможуть попередити виникнення пожеж”.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

6 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

14 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

14 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

15 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

18 години тому