Новини

У Львові не змогли знайти 9 мільйонів на нові сміттєвози

ЛКП «Львівспецкомунтранс» придбає два нових сміттєвози а також потужний генератор і сонячні панелі. Для цього підприємство візьме кредит у формі невідновлюваної кредитної лінії в розмірі 9 млн грн. Надання дозволу на оформлення кредиту підтримала сьогодні сесія Львівської міської ради.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Ці кошти будуть використані на забезпечення енергетичної незалежності Львівспецкомунтрансу та оновлення парку спецтехніки.

Зокрема, підприємство придбає сонячні панелі, пристрої акумуляції енергії і потужний генератор. На це обладнання буде витрачено 2 млн грн. А решту коштів – це 7 млн грн, буде спрямовано на придбання двох сміттєвозів – бункерного із заднім завантаженням та універсального із краном-маніпулятором для обслуговування підземних контейнерних майданчиків. Сміттєвози, які зараз використовує підприємство вже застарілі. А тому, під час ремонту складно знайти необхідне обладнання, а також розхід палива у старої техніки є значно більшим, ніж споживає нова.

Відтак, придбання енергогенеруючого обладнання і нової техніки – це економічно вигідно і важливо для безпеки громади, бо це про вивіз сміття», – пояснив Орест Тимчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За його словами, погасити кредит Львівспецкомунтранс зможе самостійно, без залучення бюджетних коштів.

 

Коментарі

Олег Довганик