Новини

У Львові наступного тижня можуть зупинити опалювальний сезон (ВІДЕО)

У Львові триває опалювальний сезон 2020-2021 р. Як розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, питання завершення опалювального сезону розглядатимуть у понеділок, 19 квітня, однак все буде залежати від температури зовнішнього повітря. Основна підстава для зупинення подачі опалення у будинки – середньодобова температура протягом трьох днів має бути вищою 8 градусів тепла. Такої температури наразі немає.

Про це пише Четверта студія.

«Згідно з встановленими нормами, ми можемо припиняти опалювальний сезон, коли середньодобова температура протягом трьох діб є вищою 8 градусів. Зараз такої температури немає, а навпаки є похолодання. Вдень маємо лише 3-4 градуси тепла. І така температура буде до суботи включно. В неділю вже прогнозують незначене потепління.

Тому, до неділі ми не плануємо завершувати опалювальний сезон і вимикати тепло. Вирішувати питання щодо можливості припинення подачі тепла у будинки будемо в понеділок. Однак, наголошую, що все буде залежати від температури зовнішнього повітря. Тобто будемо дивитися, яка температура буде в понеділок, і на прогнози на наступні дні», – розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, станом на сьогодні опалення подається відповідно до температури зовнішнього повітря. Натомість мешканці самі можуть регулювати подачу опалення у будинки.

«Відзначу, що у нас у Львові є 186 ІТП, що дозволяє в автоматичному режимі у цих будинках регулювати подачу тепла. Також у нас 98% будинків мають лічильники теплової енергії. Відповідно, якщо мешканці визначають відповідальну людину, то вона може регулювати подачу тепла у будинку, незалежно від теплопостачального підприємства», – додала Ірина Маруняк.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

8 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

10 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

10 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

10 години тому