У Львові начальник залізничної станції вимагав хабарі за свою роботу (ФОТО)

Новини 05 Вересня, 2020 1 089

Фото: НПУ

Посадовець вимагав неправомірну вигоду за те, що вчасно доставить вагони до місця призначення

У Львові затримали начальника залізничної станції, який вимагав хабар за належне виконання обов’язків.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомила на своїй сторінці у ФБ прокурор Львівської області Ірина Діденко.

“Здавалося б абсурд, але ж ні… саме таку вимогу висунув начальник станції регіональної філії Львівської залізниці підприємству, яке здійснює придбання та збут металобрухту.

За версією слідства, 39-річний посадовець вимагав неправомірну вигоду за те, що вчасно доставить вагони до місця призначення. Тобто за те, що просто зробить свою роботу!

Саме за таких умов підприємство зможе навантажити вагони брухтом і, головне, не платитиме за простій доволі значну суму.

Затримали фігуранта якраз тоді, коли він отримував 10 000 грн за вже відправлених 5 вагонів. Крім цього, ці гроші мали стати хорошим стартом для подальшої «співпраці»,- повідомила Діденко.

Однак, цим планам завадили прокурори, слідчі обласної поліції, оперативники УСР у Львівській області, а також обурений нахабством працівник підприємства, який і повідомив правоохоронців про вимагання хабара.

На цей час затриманому «на гарячому» імовірному зловмиснику готується підозра, клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Довідково. Львівський залізничний вузол – це вісім станцій: дві сортувальні, три вантажні та три проміжні. Найбільшими є сортувальні: «Львів» та «Клепарів», які входять до дванадцяти найважливіших станцій країни та є позакласними – тобто такими, що приймають найбільше навантаження. Вантажні станції – це «Скнилів», «Підзамче» та «Персенківка». Проміжні – «Сихів», «Рудно», «Рясне-2», «Брюховичі», «Підбірці» та «Дубляни-Львівські».

Коментарі

Позначки: , , ,