У Львові на вулиці Величковського у мікрорайоні Рясне облаштують сквер

Новини 22 Квітня, 2021 359

У Львові на вулиці Величковського у мікрорайоні Рясне облаштують сквер

На засіданні комісії землекористування та агломерації Львівської міської ради депутати одностайно підтримали низку питань, пов’язаних із облаштуванням соціальної інфраструктури у місті.  

Про це пише Четверта студія з посиланням на депутатський портал ЛМР.

Зокрема,  комісія підтримала проєкт ухвали, за якою у мікрорайоні Рясне-2, на вул. І. Величковського, 16а, на земельній ділянці площею 0,2 га пропонується облаштувати сквер. За словами заступника голови постійної комісії землекористування та агломерації Львівської міської ради Любомира Мельничука, на тому місці планувалося будівництво, проти якого категорично виступили мешканці. В управлінні земельних ресурсів повідомили, що забудовнику, який планував на цьому місці звести багатоповерхівку, відповідно до проєкту ухвали, запропонують іншу земельну ділянку.

Окрім того, депутати підтримали звернення управління молодіжної політики про  облаштування спортивного майданчика на вул. Вигоди. Як повідомили представники управління, йдеться про те, що ініціативні мешканці за кошти громадського бюджету облаштували дитячий майданчик на вул. Вигоди, 60 – 62. Тепер вони мають намір облаштувати іншу частину території, розташованої поруч, і створити там спортивний майданчик.

Заступник голови постійної комісії землекористування та агломерації Львівської міської ради Любомир Мельничук зауважив: «Наша комісія одностайно за те, аби збільшувати кількість таких майданчиків і підтримуватиме пропозиції, які будуть у межах правового поля. Умовно ця земельна ділянка ніби то числиться за залізницею, але залізниця не має на неї права власності. Гуртожитки, які були в користуванні залізниці, нині  передані місту, а землі під ними не передані, і власність на них теж не оформлена. Ми лобіюємо хорошу справу на цій ділянці. Це не є жодним будівництвом чи щось інше, що може ускладнити життя людям».

Депутат Львівської міської ради, секретар постійної комісії землекористування та агломерації  Юрій Моравецький зазначив, що немає жодних підстав не підтримати таку добру справу.

«Ми за те, щоб там був спортивний майданчик і на ньому почали займатися фізкультурою мешканці», – наголосив Юрій Моравецький.

Коментарі

Позначки: