Новини

У Львові на трьох маршрутках з наступного тижня запрацює безготівкова оплата проїзду (ВІДЕО)

З наступного понеділка, 5 червня, у Львові розпочнуть тестувати систему оплати проїзду в громадському транспорті через е-квиток. Тестування відбуватиметься в комунальних автобусах №1А, 3А та №10 і попередньо триватиме до 30 червня.

Про це розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, пише Четверта студія.

У 28-автобусах цих трьох маршрутів пасажири зможуть оплачувати проїзд за допомогою банківської картки або мобільного телефону з NFS через Google Pay чи Apple Pay. Також залишається можливість оплатити готівкою у водія. Однак, такі оплати теж будуть обліковуватися і водій видаватиме пасажиру видрукуваний одноразовий квиток.

На етапі тестування тариф за проїзд залишається на рівні 15 грн – при всіх способах оплати.

Заступниця міського голови Ірина Маруняк додала, що в період тестування на вказаних маршрутах працюватимуть контролери. Однак, на цьому етапі вони не штрафуватимуть пасажирів, а виконуватимуть просвітницьку роботу і допомагатимуть пасажирам.

«На час тестування контролери проводитимуть роз’яснювальну роботу, щоб люди навчилися правильно валідувати проїзд, а водії —  видавати квитки. Дуже важливо пройти це тестування, щоб ми побачили як працює система, як відбувається валідація, як працюють водії. І, якщо будуть невеличкі недоліки, – щоб ми їх оперативно усунули і рухалися далі. І дуже важливо, аби всі пільговики, учні та студенти отримали свої транспортні картки», – зазначила Ірина Маруняк.

Відтак, усіх, хто має право на пільговий проїзд у громадському транспорті, але ще не  оформив ЛеоКарт, просять не зволікати та подавати документи.

Зокрема, якнайшвидше подавати документи для отримання студентських ЛеоКарт наполегливо просять і студентів. До слова, на час тестування студентські ЛеоКарт в автобусах не діятимуть.

На сьогодні пільгові транспортні картки отримали 172 тис. осіб, з них – 30 тис. учнів та 1,3 тис. студентів.

 

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

41 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

47 хв. тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

3 години тому