Новини

У Львові на території Львівської психіатричної лікарні організували KULPARKIV FEST

Майстер-класи, створення муралу, святковий концерт та частування організували сьогодні, 10 жовтня, у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» під час KULPARKIV FEST.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

Захід, у якому взяли участь кількасот гостей, лікарі та пацієнти закладу, присвятили Всесвітньому дню психічного здоров’я.

Відвідувачі змогли пройтися публічними локаціями на території закладу та взяти участь у багатьох активностях: відвідати контактний зоопарк з його постійними мешканцями, побачити як організовані майстерні й парники, заглянути до сувенірної крамниці, оглянути виставку художніх творів пацієнтів, взяти участь у майстер-класах з технік релаксації та методів підтримки психічного здоров’я, скуштувати смачної їжі, яку на подвір’ї приготували партнери заходу – професійні кухарі.

Головним моментом фестивалю стала концертна програма за участі українського співака, Заслуженого артиста України Зеновія Гучка, який виконав з власного пісенного репертуару знані багатьом композиції.

«Вперше на День психічного здоров’я ми провели захід у форматі фестивалю. Традиційно ми відзначаємо цей день 10 жовтня. Думаю, що пацієнти будуть задоволені, а гості побачать багато нового, зокрема що це відкрита і привітна локація. Відвідувачі галереї кажуть, що такого ще не бачили. Рекорди по популярності б’є контактний зоопарк. Ми хочемо підкреслити, що є звичайною лікарнею, в якій лікують ментальне здоров’я», – зазначив директор КЗ ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» Богдан Чечотка.

Вихованці комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський фаховий коледж декоративного й ужиткового мистецтва ім. Івана Труша» створили картину на стіні, яка раніше відгороджувала пацієнтів від зовнішнього світу. Тепер стіну розібрали та активно впорядковують парк та облаштовують громадський простір. У пам’ять про минуле залишиться частина побіленої огорожі й намальований мурал.

Допомогли організувати свято працівники лікарні й опікунська рада закладу, а також волонтери, які зібрались після оголошенню у соцмережах.

«Шість років тому з директором закладу і колективом ми намріяли, що ця лікарня стане найкращою в Україні. І почали будувати стратегію. Виникла ідея створити бренд KULPARKIV. І тепер щороку ми відзначаємо День психічного здоров’я і День медика. Даруємо пацієнтам і персоналу лікарні подарунки, щоби вони розуміли свою цінність. Тут працюють небайдужі люди, в яких важка робота і важка місія. Ми щороку удосконалювали цей день, і сьогодні можемо зробити величезний простір. Ідея полягає в тому, щоби зняти бар’єри та кордони між суспільством і пацієнтами, які мають ментальні порушення. Забираємо упереджену суспільну думку й острах простору. У майбутньому це буде простір, куди може звернутися будь-яка людина з тривожністю або депресивними станами. Може прийти сюди й розповісти, а тут їй з радістю із щирою душею допоможуть», – зазначила голова опікунської ради лікарні, голова правління фонду «Із янголом на плечі» Ірина Плахтій.

Гості заходу зробили доброчинні внески на розвиток центру психосоціальної реабілітації. Як обіцяють в лікарні, у майбутньому локації проведення фесту розширять, а наступного року гостей заходу чекають нові несподіванки.

Відео Дмитро Колос, Четверта студія

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

В Україні запустили сервіс для пошуку психологів Ucare

До Всесвітнього дня психічного здоров'я

44 хв. тому

На Львівщині все популярнішим стає шахрайством

«Не переходьте на адреси сумнівних вебресурсів та не повідомляйте дані своєї банківської карти» - прокурори…

7 години тому

Збірна України з футзалу – “бронзовий” призер ЧС-2024

Вперше у своїй історії українці – на п’єдесталі світової першості (раніше лише одного разу було…

9 години тому

Мешканця Львівського району засуджено до 7 років позбавлення волі

за вбивство товариша під час суперечки

9 години тому

Ветерани зможуть отримати до 1,5 мільйона гривень на власний бізнес

Пріоритет надаватиметься проєктам ветеранського підприємництва, які в межах своєї реалізації створюють додаткові робочі місця

10 години тому