Новини

У Львові на Сихові збудують McDonald’s

Біля ТРЦ «Арсен» на Сихові збудують ресторан міжнародної мережі McDonald’s, а пізніше на місці торгового центру збудують новий ТРЦ. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 25 червня. Про це пише Четверта студія з посиланням на ZAXID.NET.

Виконком вніс зміни у містобудівні умови і обмеження, які видав у 2017 році ТзОВ «Центр Проект» на будівництво на місці «Арсену» на просп. Червоної Калини, 60 нового торгово-розважального центру. Зміни у рішення стосуються будівництва ще двох будівель біля «Арсену».

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев пояснив, що перші дві черги передбачають будівництво двох окремих закладів громадського харчування. Третя черга – це власне реконструкція будівлі ТРЦ «Арсен». Окрім того, перед «Арсеном» планують облаштувати громадський простір.

Відомо, що одним з закладів харчування біля «Арсену» буде двоповерховий ресторан міжнародної мережі McDonald’s з функцією автороздачі (замовлення їжі через віконечко). Площа ресторану становитиме 585 м2.

Як розповіла в коментарі ZAXID.NET керівниця відділу маркетингу ритейлінгової компанії «Альянс Маркет», що входить в групу «Євротек», Катерина Кукош, будівництво ресторану планується завершити до нового року. Разом з тим компанія ще поки не підписала договорів з мережею McDonald’s.

«Ми зараз не маємо підписаного договору із оператором, який там буде і повідомимо про це офіційно після підписання документів», – сказала Катерина Кукош.

Уже після будівництва ресторану компанія «Євротек» прийматиме рішення про перебудову «Арсену».

Зараз у Львові є шість ресторанів фастфуду McDonald’s: на просп. Свободи, просп. Шевченка, просп. Чорновола, вул. Стрийській, вул. Володимира Великого та у ТРЦ Forum Lviv.

Нагадаємо, що у 2017 році на місці «Арсену» планували збудувати новий торгово-розважальний центр площею 33 тис. м2. Окрім супермаркету, у торгово-розважальному центрі також хотіли відкрили кінотеатр на вісім залів та низку магазинів. Однак торік цю ідею «заморозили» і вирішили провести реконструкцію у межах існуючої будівлі «Арсену». У квітні цього року в «Арсені» на Сихові відкрили ресторан мережі фастфуду KFC.

Розташований на проспекті Червоної Калини «Арсен» був першим у Львові супермаркетом, його відкрили у 2002 році. Мережу супермаркетів «Арсен» започаткував відомий на початку 2000-х львівський бізнесмен Роман Шлапак, який вирішив назвати її ім’ям свого старшого сина. У результаті фінансової кризи на початку 2009 року мережа, що на той момент налічувала сім супермаркетів, перейшла до київської компанії «Євротек».

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львів попрощається із захисниками Богданом Маркевичем та Романом Вовком

У середу, 2 жовтня, Львів попрощається з військовослужбовцями Богданом Маркевичем та Романом Вовком, які захищали…

6 години тому

У Львові відновили світлофорний об’єкт, який збив автомобіль

Ремонтна бригада ЛКП «Львівавтодор» відновила роботу світлофорного об’єкта на вул. Замарстинівській, 274, який було пошкоджено…

7 години тому