У Львові мешканці будинку просять не допустити другого Дрогобичу (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 23 Вересня, 2020 1 873

Аварійний будинок на вул. Золота, 12, фото 4studio

До редакції 4studio звернулись мешканці львівського будинку на вул. Золота, 12. Люди налякані та б’ють на сполох, переконані: якщо нічого не робити, їх будинок може піти під землю, так само, як у Дрогобичі.

“Забудовники “Інтегралбуд” і замовники “Патриаком” почали руйнувати наш будинок. У жовтні 2019 року вони почали руйнувати схил в 15 метрах перед нашим будинком, який знаходиться за адресою м. Львів, вул. Золота 12. Вони розкопали схил на глибину трьох поверхів будинку і почали бурити скважини під палі. За 10 місяців такої роботи наш старий будинок не витримав і по несучим стінам, по стінам в квартирах пішли тріщини і не маленькі, а великі тріщини, які прогресують. На тріщинах були встановлені маяки, які так само дали тріщини”, – розповів мешканець будинку Олег Дзюра.

Зі слів мешканця, наступні 10 місяців, на відстані 15 м від вікон їх будинку працювала тяжка техніка, а саме бурова установка, яка струшувала будинок як при землетрусі, є відео.

“Маємо докази, що тріщин не було і як вони з’явилися від такого відношення “Інтергалбуд” до сусіднього будинку, який знаходився в аварійному стані ще і до початку будівництва. Мешканцями будинку була замовлена незалежна експертиза, в якій позначено що будинок отримав пошкодження частково від руйнівної роботи забудовників, від вибухових робіт, які “Патриаком” влаштовував руйнуючи “мехсклозавод”. Незалежна експертиза описала все як є і зробила висновок, що будинок не придатний до експлуатації, і що пошкоджений забудовниками. Ніхто на це не реагує і нічого не робить, вони відтягують час, щоб поставили новий будинок, а потім “заднім числом” його оформити”, – розповідають мешканці будинку на вул. Золота, 12.

Львів’яни обурені такою недбалістю та ігноруванням проблеми зі сторони місцевої влади й закликають допомогти їм, поки не стало надто пізно:

“Ми, мешканці будинку просимо негайно спасти нас, щоб не сталося як у Дрогобичі. Чому зруйнувавши будинок на вулиці Хімічна, людям дали нові квартири, а у нас тріщин ще більше й вони прогресують, а нас і нашу проблему ігнорують? Нові маяки вже лопнули і це оцінила незалежна експертиза. Спасіть нас, ми хочемо жити, в нас малі діти, онуки”, – йдеться у заяві мешканців будинку.

Журналісти 4studio зробили фоторепортаж з місця події, де видно тріщини та маяки, які були встановлені на тріщини.

Коментарі

Позначки: , , ,