Новини

У Львові мешканки геріатричного пансіонату в’яжуть речі на замовлення (ВІДЕО)

Мешканки Львівського геріатричного пансіонату в’яжуть шкарпетки, шарфи, шапки та іграшки. Допомагають їм у цьому волонтери організації “Старість на радість”, які продають ці вироби у соцмережах. Для того, щоб розширити проєкт, волонтери оголосили про збір грошей на платформі “Спільнокошт”.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Богдані Дзюпин — 76 років, три з них вона живе у Львівському геріатричному пансіонаті. Жінка в’яже іграшки-восьминіжки для недоношених дітей.

“Приємно, що дитина візьме в руки і буде бавитися, хоч вона не вміє говорити, але у неї більше є відчуття, їй буде приємно то рухати”, — каже Богдана Дзюпин.

Три роки у пансіонаті мешкає і Олександра Корхова. Зараз жінка в’яже шкарпетки на замовлення.

“Я вже зв’язала одні шкарпетки, є готові, а то вже другі. Я одна залишилася, так сталося в житті, а в’язання — це спокій, то для мене спокій і, звичайно, любов, адже я люблю в’язати”, — каже Олександра Корхова.

Іграшки для недоношених дітей волонтери віддають у перинатальні центри. Усі інші вироби виготовляють на замовлення та продають.

“В’яжемо різне: шкарпетки, шалики, шапки, от іграшки почали в’язати цього місяця. Для бабусь це дуже корисно й важливо, тому що так вони проводять свій час. Бабусі казали, що коли вони в’яжуть, вони мають певну мету”, — каже майстриня Наталія Дубан.

Бабусі заробляють 60% від продажу. За решту закуповують нові матеріали, а також оплачують роботу майстрині, яка проводить для стареньких майстер-класи.

“Замовлення приймаємо на сторінці в Instagram, цей проєкт називається “Вбрані”. Ми подались на грант “Відродження” і зараз інформація про проєкт “Вбрані” є на платформі “Спільнокошт” і ми дуже потребуємо підтримки. Зараз ми зібрали понад 23% суми для того, щоб і в інших пансіонатах також створити схоже підприємництво, залучити більше майстринь і більше бабусь”, — каже засновниця ГО “Старість на радість” Оксана Бриндзак.

Також всі охочі можуть допомогти матеріалами.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

13 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

13 години тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

14 години тому

Садовий знову поїхав за кордон

Провідує дітей

15 години тому