Новини

У Львові маленькі українці малюватимуть картини, аби допомогти 10-річній Вероніці з Вугледару

Цієї суботи, 19 листопада, в арт-центрі Дзиґа (вул. Вірменська, 35, 2-й поверх) відбудеться мистецька подія «Країна моєї перемоги». Діти з різних куточків України, що тимчасово опинились у Львові, малюватимуть картини разом із відомою художницею Наталею Павлюк. Кошти від продажу картин скерують на реабілітацію та лікування 10-річної Вероніки з Вугледару, яка дивом вижила під час російського обстрілу.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Акцію на підтримку дівчинки організовують управління «Служба у справах дітей» Львівської міської ради спільно з ГО «Турбота в дії». Початок – об 11.00 год.

«Завдяки підтримці арт-центру Дзиґа, діти матимуть нагоду побувати в мистецькій атмосфері. Пригощатиме дітей Ла П’єц. Наші партнери у Польщі із молодіжного об’єднання «Ключ» та «Амма-польська» проведуть аукціон із цими малюнками, кошти з якого підуть на реабілітацію Вероніки», – розповідає Марія Саквук, провідна спеціалістка «Служби у справах дітей» Львівської міської ради.

Веронікою зараз опікується прийомна мама – сестра Юлія Фляк. Дівчинці 10 років, і вона дивом вціліла під час російського обстрілу. Родичі накрили її собою, таким чином врятувавши життя дитини. Вероніка травмована і фізично та психологічно.

«Дівчинка комунікабельна, має свої глибокі травми, які були ще до війни, має поранення, у неї напівпаралізовані ручки. Ніхто не ставиться до неї з жалістю, комунікуємо з нею звично. Вона має багато запитань, хоче говорити, переважно про своє минуле, про будинок, про тих хто в неї був та що з ними сталося. Вона переживає, і це буде ще довго», – розповідає сестра Юля.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

6 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

6 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

7 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

10 години тому