Новини

У Львові курсує вже п’ять трамваїв з Берліна

За інформацією ЛКП «Львівелектротранс», у Львові переоблаштували та випустили на лінію ще один берлінський трамвай. Сьогодні вагон у режимі «обкатка з пасажирами» курсує на маршруті №3.

Відзавтра він працюватиме на цьому ж маршруті вже у звичному режимі. Відтак на лінії курсує вже п’ять трамваїв КТ4D, які наше місто нещодавно отримало від Берліна. Планується, що в найближчі дні на маршрут №3 виїде ще один, шостий, трамвай з цієї партії.

Як зазначили у комунальному підприємстві, зараз у ремонтних майстернях переобладнують ще два трамваї.

Нагадаємо, 12 вагонів КТ4D та запчастини до них Львову безоплатно передала Берлінська транспортна компанія. Перший трамвай з цієї партії місто отримало наприкінці травня, а останній – на початку липня цього року. У вагоноремонтній майстерні Львівелектротрансу трамваї переобладнують під ширину львівської колії, міняють деяке обладнання, фарбують та поетапно випускають на лінії.

Як розповідають у ЛКП «Львівелектротранс», берлінські вагони є енергоощадними і споживають у 2-2,5 рази менше електроенергії, ніж наявні трамваї. Відтак це дозволить підприємству, крім підсилення трамвайних маршрутів додатковими вагонами, ще й економити на електроенергії.

Також наступного тижня місто очікує отримати перші два трамваї з Берна.

Зауважимо, останнім часом у місті суттєво оновили рухомий склад електротранспорту. Так, впродовж 2021-2024 років за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку у межах проєкту «Міський громадський транспорт України» Львів придбав 10 сучасних низькопідлогових трамваїв «Електрон».

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львівська облрада викликала на килим Тараса Подвірного

Профільна комісія заслухає Представника Омбудсмана України у Львівській області щодо ситуації у Великолюбінському НРЦ

42 хв. тому

У Львові на звуженій вулиці облаштують регульовані пішохідні переходи

На перехресті вулиць Шевченка – Величковського

1 годину тому

38-річного мешканця Рудне засудили за напад на жінку

між чоловіками та жінкою виникла сварка, в ході якої обвинувачений напав на неї та наніс…

10 години тому