У Львові комісія законності підтримала низку медичних програм та електронні петиції

Новини 04 Лютого, 2021 82

У Львові комісія законності підтримала низку медичних програм та електронні петиції

Комісія не підтримали запропонований Садовим персональний склад виконавчого комітету Львівської міськради

На комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки ЛМР депутати підтримали медичні програми, що стосуються лікування дітей.

Зокрема, Програму соціального захисту дітей, які хворіють на рідкісні орфанні захворювання та Міську програму забезпечення препаратами екзогенного сурфактанту “Куросурф” для лікування новонароджених з дихальними розладами.

Голова комісії Уляна Пак відзначила важливість та актуальність прийняття цих програм.

«Важливо, що у Львові в сфері медицини було запроваджено нову програму для лікування новонароджених. Препаратами, які лікують діток, мала б повністю забезпечувати держава, але їх, на жаль, не вистачає. А ці ліки дуже важливі для новонароджених у перші хвилини життя. Ще одна медична програма для дітей, які мають орфанні захворювання. Для них передбачена матеріальна допомога в сумі 10 тис грн щомісячно.

До мене часто звертаються мешканці, які мають хворих дітей, бо потребують дороговартісного лікування, а держава не виконує своїх зобов’язань. Відтак тепер ця програма дасть можливість забезпечити дітей спеціальним харчуванням».

Також на комісії депутати розглянули ухвали «Про затвердження структури виконавчих органів Львівської міської ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів» та «Про виконавчий комітет Львівської міської ради».

За словами Уляни Пак, відповідно до законодавства, пропозиції щодо формування структури ради  та виконавчого комітету подає міський голова. Але вказані ухвали не знайшли підтримки на комісії. Відтак, депутати  скерували ухвали на розгляд ради.

«До складу виконавчого комітету, відповідно до регламенту, має входити керівник державного органу з питань надзвичайних ситуацій. На жаль, міський голова не передбачив цієї посади. Також ми говорили про старост, бо фактично громади залишаються без свого реального представництва у міській раді. Я  вважаю, що треба долучати інших представників від громадськості, від територіальних громад, що до нас долучились, а також від державного органу з питань надзвичайних ситуацій».

Крім цього, на комісії було розглянуто низку електронних петицій. «Переважно вони стосуються ремонту доріг, наприклад, вул.Фабрична, вул. Татарська, Смерекова, Замкова. Мешканці хочуть звернути увагу міської ради, що проблема тривала і в багатьох районах ремонти не проводяться роками, а бюджетних коштів не вистачає. Тому люди вдаються до такого інструменту громадської участі як електронні петиції».

Додамо, що електронні петиції будуть винесені на розгляд ради на пленарному засіданні 4 лютого 2021 року.

Коментарі

Позначки: , ,