Садовий проігнорував земельні ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу

Новини 26 Вересня, 2020 126

Микола Княжицький. Фото 4studio

У Львові йде боротьба між минулим і європейським майбутнім

Кандидат від «Європейської Солідарності» у мери Львова Олег Синютка зможе дати місту справжнє європейське майбутнє. Натомість чинна влада знову намагається «продати» львів’янам свої старі невиконані обіцянки.

Про це написав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький на сторінці у соціальній мережі Facebook, повідомляє  “Четверта студія” з посиланням на прес-служба політсили.

«Звичайно, вибори все покажуть, але вже зараз зрозуміло хто говорить про європейське майбутнє Львова, а хто далі годує виборців снігом з позаторішніх виборів і старими обіцянками», – наголосив депутат.

Княжицький зазначає: Олег Синютка вивчив бюджети Кракова, Варшави і Львова, структури мерій цих міст та їхні витрати і прийшов до парадоксальних висновків.

«Львів, який заробляє уп’ятеро менше Кракова і у п’ятнадцятеро Варшави, платить більшу зарплату своєму меру Садовому, утримує 7 його заступників, 7 радників і пошановує 21 позаштатного радника. І уся ця армія отримує ще сотні тисяч преміальних, матеріальну допомогу та кошти на оздоровлення», – констатує Микола Княжицький.

«Так само як «Слуги» скористалися карантином для імітації корупційного «великого будівництва», так і львівський мер вирішив, що якщо цього року бюджет міста недоотримав коштів, якраз час на третину підвищити зарплату собі і заступникам», – зауважує Княжицький.

Він зазначає, що у Львові знову підняли на знамено сумнозвісну тему про сміття. «Мер Львова обіцяє вирішити проблему зі сміттям вже 14 років. Три каденції він урочисто давав ці обіцянки, але кожного разу зробити Львів чистішим заважали якісь «вороги», – нагадує Микола Княжицький. Він нагадав, що свого часу Олег Синютка на посаді голови Львівської обласної державної адміністрації своїм розпорядження надав 10 ділянок, щоб винести сміттєпереробний завод за межі Львова. Оскільки наміри міської влади побудувати такий завод у Львові викликав численні протести містян.

«Мерія проігнорувала тих 10 ділянок, які їй надала ОДА, коли нею керував Синютка. І саме він в області обіцяв збудувати три сміттєсортувальні лінії. Дві з них були збудовані в Самборі і Новояворівську. Третя лінія мала бути в Дрогобичі, закуплена і лежить на складі, оскільки там було закрите сміттєзвалище», – також додав Микола Княжицький.

Депутат переконаний – цього разу «втюхати» львів’янам прострочені гасла не вдасться. «Мешканці міста все чітко розуміють. Місто, щоб розвиватися, має перейти на європейську модель управління, яку гарантує Олег Синютка», – резюмує Микола Княжицький.

Коментарі

Позначки: ,