У Львові ініціювали розроблення генерального плану

Новини 04 Березня, 2021 457

Петро Адамик.

Фракція “Європейська Солідарність” Львівської міськради ініціює початок розроблення Генерального плану Львівської територіальної громади.

Про це у Фейсбуці повідомив керівник фракції Петро Адамик, пише Четверта студія.

Задля цього ми звертаємося до депутатів та виконавчих органів Львівської міської ради з пропозицією передбачити виділення коштів з бюджету розвитку 2021 року на розроблення нового Генплану. Вважаємо, що такий крок є своєчасним та вмотивованим, оскільки новоутворена Львівська територіальна громада потребує науково обґрунтованого перспективного плану просторового розвитку.

Генплан – це стратегічний документ у сфері містобудування. Він необхідний для того, щоб визначити рівень та напрями забудови, реконструкції, а також планування елементів інфраструктури. Затвердження нового Генплану сприятиме наведенню ладу в питаннях містобудівної діяльності, а також сприятиме боротьбі з незаконним будівництвом.

Важливо також, що розроблення нового Генерального плану Львова передбачає актуалізацію дискусії про цілі та завдання стратегії розвитку міста. Нагадаю, що чинний Генплан Львова затвердили у 2010 році, але наразі він вже втратив будь-які реалістичні риси.

Фракція Європейська Солідарність Львів ініціює початок розроблення Генерального плану Львівської територіальної громади….

Опубліковано Петро Адамик Четвер, 4 березня 2021 р.

Коментарі

Позначки: , ,