Новини

У Львові готуються до святкового параду на День Незалежності (ВІДЕО)

За лаштунками параду. В Україні триває підготовка до військового параду з нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності України, який відбудеться 24 серпня на Хрещатику.

Як готуються учасники параду, бачила журналістка “5 каналу”, пише Четверта студія.

Цьогоріч участь у ньому візьмуть понад 4 тисячі військовослужбовців, а також буде представлено 250 одиниць озброєння та пів сотні літальних апаратів.

Більшість парадних розрахунків становитимуть Збройні сили України, найбільше військовослужбовців представить Національна академія сухопутних військ Петра Сагайдачного, що у Львові. Звідти до столиці відрядять 350 курсантів.

На плацу військової академії підготовка до параду розпочинається о 7:00. Курсанти завзято муштрують новий стройовий крок. Тренуються – двічі на день. Уранці та ввечері.

До парадних розрахунків обрали фізично підготовлених курсантів, зі зростом не нижче як 170 сантиметрів. Престижно бути серед найкращих армійців України. У цьому переконаний курсант академії Арсеній. Розповідає: марширувати на головному параді країни мріяв із дитинства.

“У дитинстві, коли сидиш дивишся телевізор і бачиш, коли хлопці крокують, то аж так бере за душу, і ти думаєш, хочеться мені так само бути там”, – каже курсант Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного Арсеній Слуцький.

24 серпня в Києві на Хрещатику парадним маршем пройдуть 350 курсантів та офіцерів Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Це два парадних розрахунки. “Коробка” у червоних беретах представлятиме академію, у зелених – сухопутні війська.

“Це курсанти факультету ракетних військ та артилерії, вони будуть крокувати у парадній формі. Другий парадний розрахунок представлений факультетом застосування військ, оперативного забезпечення та Інститутом психологічної підготовки. Даний передрозрахунок буде крокувати в бойовому спорядження зі зброєю, у бронежилетах”, – наголошує викладач кафедри вогневої підготовки Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного Олександр Онищук.

Найважче, зізнаються курсанти, ідеально відточити новий парадний крок та синхронну ходьбу з усіма курсантами. Кожна колона має старшого офіцера, який уже крокував на святкових парадах. Правила – однакові для всіх.

“Під час проходження треба буде тримати посмішку, бути розслабленим і налаштованим позитивно, не бути напруженим. Колектив дуже згуртувався, раніше було суперництво між факультетами, а зараз вона стала одним організмом, і всі працюють на результат”, – додає Олександр Онищук.

Ще 2 тижні курсанти проходитимуть підготовку на плацу рідної академії, далі військових чекають інтенсивніші підготовки з іншими учасниками пораду на смузі Антонова та Хрещатику.

“Вся держава може побачити могутність наших військовослужбовців, побачити армію у всій красі, побачити тих синів своєї держави, яких вона виховує, і могутність своєї держави”, – підсумував курсант Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного Сергій Янковський.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині перекрито канал контрабанди товарів

вартість вилученого становить понад 14 млн грн

1 годину тому

У Львові однорічний малюк закрив бабусю на балконі

Жінку з балкона на сьомому поверсі звільняли вже рятувальники

3 години тому

У Пустомитах судитимуть сімейного лікаря

Систематично підробляв рецепти на продаж сильнодіючих лікарських препаратів

3 години тому