Новини

У Львові експерти назвали винних у дискредитації Євробачення

Сьогодні, 26 лютого, у львівському прес-клубі відбулась прес-конференція на тему: “Хто відповість за можливу дискредитацію України на Євробаченні-2019”.

Участь у заході взяли: Ірина Мазур, керівниця танц-театру “Життя”, народна артистка України;
Наталія Коваль, директор Міжнародного фестивалю молодих виконавців сучасної української пісні “Молода Галичина”; Петро Луцишин, організатор концертів, директор концертної агенції “Луцишин-Промо”; Галина Гузьо, музична журналістка, промо-менеджерка артистів; Ольга Марченко, співачка, громадська діячка.

Експерти намагались зрозуміти та пояснити чому навколо Національного відбору Євробачення склалась скандальна ситуація і хто за цим стоїть.

“Насамперед, є величезне недопрацювання: ми не обліковували діяльність артистів, а тепер, коли нема прописаних правил, ми не можемо виставляти до артистів такі вимоги. Зараз треба думати про Євробачення 2020, аби не було рецидиву і ті артисти, які будуть представляти Україну в майбутньому чітко сплачували податки та показували свій реальний ринок, а цього власне зараз і нема”, – сказав Петро Луцишин.

“Якщо говорити просто – це скандал. На мою думку, причин є одразу декілька: нехтування іміджем країни на міжнародній арені; право проведення нацвідбору надано приватними телекомпаніями, які напряму зацікавлені у приверненні уваги та збільшенню рейтингів; нема чітко прописаних правил для усіх конкурсантів, а отже, ніде не сказано, наприклад, про обов`язкове українське громадянство конкурсанта. Загалом, я переконана, що більшості з цих проблем можна було б уникнути, якби Україна мала чітко прописану гуманітарну стратегію розвитку”, – вважає Ольга Марченко.

А от Наталії Коваль дуже сумно з того, що до такого конкурсу як Євробачення у нашій країні прикуто стільки уваги:

“Треба починати із того, що у регламенті конкурсу нема ніде вимог, що країна-учасник має обов`язково організовувати всі ці відбіркові шоу. Я заздрю Євробаченню, яке купається у народній увазі, у той час, коли українські фестивалі обділені увагою і не мають належної підтримки ні від держави, ні від народу”, – переконана пані Коваль.

Ірина Мазур, яка у 2004 році готувала разом зі своєю командою виступ першої переможниці від України Руслани, обурена цьогорічним вибором українців:

“Скажу відверто, коли готували виступ для Руслани, і коли допомагали готувати номери для учасників інших країн, завжди було єдине надзавдання – представити країну, щоб це було сучасно і цікаво. Це що є зараз – на це шкода витрачати навіть свій час для обговорення. Нещодавно повернулась із Німеччини, так там таких як Maruv у клубах повно. Щиро не знаю чим би це недолуге стрип-шоу мало здивувати Європу”, – сказала Народна артистка України.

“Дуже часто можна почути, що Євробачення – це конкурс домогосподарок чи невдах і насправді воно нікому у світі не цікаве, але це не так. Не може “нецікаве” збирати у травні аудиторію близько 800 млн. Ми просто недооцінили Євробачення і нема чітко прописаних правил для конкурсантів, а це камінь у город Суспільного. Я тричі була акредитованим журналістом на Євробаченні і там сотні камери та тисячі журналістів з десятків країн, і от уявіть лише собі ситуацію, коли конкурсант від РФ Сергій Лазарєв у кадрі обіймається з конкурсанткою від України Maruv (співак був тренером артистки у російському вокальному шоу “Голос”), і на весь світ йде картинка, і вже здається та от же все добре в України з Росією, то не конфлікт і не анексія, а громадянська війна…”, – резюмувала музична журналістка Галина Гузьо.

Нагадаємо, співачка Maruv, яка гастролює Росією та заявляє, що є “голубом миру” та “артисти поза політикою”, не буде представляти Україну на Євробаченні 2019. Європейська мовна спілка (EBU), яка виступає організатором конкурсу, відреагувала на скандал, поклавши відповідальність за відбір конкурсанта на НСТУ.

Станом на зараз невідомо хто буде представляти Україну в Ізраїлі і чи буде там представник від нашої країни взагалі.

 

 

Коментарі

Субота Юля

Recent Posts

На Львівщині перекрито канал контрабанди товарів

вартість вилученого становить понад 14 млн грн

2 години тому

У Львові однорічний малюк закрив бабусю на балконі

Жінку з балкона на сьомому поверсі звільняли вже рятувальники

4 години тому

У Пустомитах судитимуть сімейного лікаря

Систематично підробляв рецепти на продаж сильнодіючих лікарських препаратів

5 години тому