У Львові дивуються заяві міністра Ляшка

Новини 26 Жовтня, 2021 305

Фото Варта

Львівський хімічний завод з виробництва кисню працює

АТ “Львівський хімічний завод” працює у штатному режимі і не припиняв роботи.

Про це у коментарі для “Еспресо. Захід” повідомив працівник заводу Віталій, який не захотів представитись.

Він також повідомив, що директор Анатолій Бобришов не має часу на коментарі.

“Працюємо по максимуму у штатному режимі. Десь, можливо, є якісь ремонти, але ми працюємо. Там в інтерв’ю Ляшка не зазначено, що мова йде про “Львівський хімічний завод”. Що він мав на увазі, я не знаю. Він щось сказав, а що саме – то тільки сам Ляшко, напевне, знає. Дирекція прокоментує, якщо буде мати час. Ви уявляєте, що твориться зараз на заводі?”, – зазначив пан Віталій.

Останнім часом, додають у “Львівському хімічному заводі”,  що запити на медичний кисень дуже зросли. “Статистики особисто я не маю, але дуже багато запитів від різних місць”.

Зауважимо, в одному з медіа з’явилася інформація, що Україна почала  закуповувати медичний кисень у сусідній Польщі, бо завод, який виробляє кисень на заході України, зупинився.

Міністр каже, що зв’язатись з Польщею – швидше, ніж везти кисень з Донецької, Луганської чи Запорізької областей.

Кілька днів тому на заході країни після поломки відновив своє виробництво один із заводів з виготовлення кисню, розповідав голова МОЗ Віктор Ляшко в ефірі програми “Свобода слова”.

До цього два кисневих заводи пішли на регламентні роботи. І в цей час трапилася поломка на заводі, розташованому на заході України.

Валерій Веремчук, голова медичної комісії Львівської міської ради, також каже, що не має інформації про зупинку роботи Львівського хімічного заводу.

“Вчора ввечері була нарада з головними лікарями та посадовцями й вони нічого не говорили про це. Везуть з Польщі через те, що потужностей нашого заводу не вистачає. Тобто, попри місцеве виробництво, ми експортуємо кисень з Польщі.

Кисневі станції встановлені і працюють вже у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги. Також там ми закупили ще дві станції. І ще одна є у 8-ій лікарні, але вона поки не змонтована. Тривають тендерні процедури”, – пояснює Валерій Веремчук.

Директор ЛКШМД Олег Самчук у коментарі розповів, що зараз ті станції, які працюють на території лікарні забезпечують киснем пацієнтів на 25 відсотків.

“З МОЗу минулого року ми отримали дві кисневі станції й запустили їх у роботу. Зараз встановлюємо ще дві кисневі станції, які закупили за кошти міської ради. А ще дві закуповує МОЗ. Їх плануємо встановити до кінця року.

Ті станції, які працюють вже, забезпечують близько 25% пікового споживання кисню. Наступні – ще по 25%. У звичайному режимі вони мали б забезпечити повний обсяг кисню, який нам потрібен.

Решту кисню ми купуємо на Львівському хімічному заводі, а з Польщі не експортуємо його взагалі”, – запевняє Олег Самчук.

Зауважимо, 26 жовтня на брифінгу Віктор Ляшко повідомив, що список червоної зони може поповнитися ще 5 областями. Є також і Львівська область. Рішення щодо посилення обмежень в 5 регіонах схвалять на найближчому засіданні держкомісії ТЕБ та НС.

Коментарі

Позначки: ,