Новини

У Львові депутати розповіли, як працюють під час війни

Чим живе міська рада в умовах війни? Як змінилася депутатська діяльність з 24 лютого 2022 року?

На ці та інші питання сьогодні дискутували голови депутатських фракцій Львівської міської ради на запрошення ОПОРА Львів, пише Четверта студія з посиланням на інформаційний портал ЛМР.

2022 рік однозначно змінив всіх і кожного, але і об’єднав, зокрема і депутатів з різних фракцій, які домовилися з початком повномасштабного вторгнення діяти спільно як одна політична сила.

Усі без винятку почали допомагати країні, багато одразу поїхали на передову, інші допомагали в тилу волонтерством, допомогою ВПО, медичним закладам, пораненим, активізували громадські організації тощо.

Віталій Троць голова Фракція «Голос» у Львівській міській раді: «2022 рік для усіх нас був шокуючий. Ми боролися із шоком, але і здобували досвід. Ми вчилися адаптовуватися до подій, які відбуваються в країні, шукали правильні рішення для громади. Класичною депутатською діяльністю важко було займатися, адже у перші місяці війни не проводилися сесії і кожен робив те, де був би найкорисніший в той час для громади.

Юрій Мартинюк голова фракції ВАРТА: «Наша фракція з початку повномасштабного вторгення фактично повернулася до тих речей, якими ми були зайняті з 2014 року – це волонтерська діяльність і допомога державі, збройним силам. Ми займалися цим 8 років підряд і, якщо багато політичних проектів почали технічно створювати громадські організації для волонтерської діяльності, то ми просто повернулися і активізувалися до того, чим постійно і займалися».

Вікторія Довжик голова фракції Об’єднання “Самопоміч” – Львів: «В усіх нас з настанням війни життя поділилося на до і після. І в перші місяці після 24 лютого, я вважаю, що волонтерська робота, робота з життєзабезпечення міста, робота з ВПО, яку провадили члени нашої фракції, врятувала від думок про період, який неочікувано застав всіх нас. Мені сподобалося, що ми й справді стали однією фракцією «Україна», всі допомагали, разом працювали і намагалися забезпечити життєдіяльність міста».

Андріян Гутник, депутат фракції Львівська міська організація ВО “Свобода”: «24 лютого наша фракція зібралася у Львівській міській раді і вирішила, що до кінця війни ми відсуваємо політику на 2-й план. Троє наших депутатів зараз служить у ЗСУ та захищає Батьківщину з перших днів війни. Ті, що залишилися в тилу почали займатися волонтерською діяльністю і допомагати ВПО. З 24 лютого у нас єдиний депутатський кулак у Львівській міській раді, який робить все можливе, щоб ми якомога швидше здобули перемогу, хоча розуміємо, що це буде не просто».

Петро Адамик, голова фракції Європейська Солідарність Львів: «2022 рік був роком України, роком українців, роком воїнів, роком медиків і волонтерів. На жаль, це був рік втрат, вічна їм пам’ять. Я пам’ятаю як ми о 8 ранку 24 лютого зібралися в кабінеті міського голови і вирішили, що дальше працюємо без політики. У нас є нові виклики, нові проблеми, ми багато дискутуємо, але і стараємося більше слухати один одного, аби спільно працювати на благо громади. Кожен наш депутат сьогодні є і волонтер, і благодійник, і громадський діяч. Бо тільки разом ми переможемо».

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Україна змінює критерії для визначення підприємств як критично важливих і бронювання військовозобов’язаних працівників

Підлягають бронюванню тільки ті працівники, які здійснили уточнення даних щодо перебування на військовому обліку

18 хв. тому

Україна відмовляється від дитбудинків сімейного типу

аналітики пояснюють, що буде натомість

5 години тому

Як отримати безкоштовні засоби реабілітації в Україні

Механізм безоплатного забезпечення ветеранів, військовослужбовців, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій…

6 години тому

На Львівщині мотоцикліст відсидить п’ять років за ДТП

Прокурори відстояли в апеляції реальну міру покарання для мотоцикліста, який вчинив ДТП з потерпілою

6 години тому

У “Львівавтодорі” знайшли мільйонні порушення

На підприємстві працює Держаудитслужба

14 години тому