Новини

У Львові через провал електронного квитка перевірять угоди “Львівавтодору”

Директору департаменту транспорту ЛМР Олегові Забарило доручено надати комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності повну інформацію щодо усіх супутніх договорів при впровадженні е-квитка у Львові.

Про це повідомив член комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР, депутат Володимир Лесик, пише Четверта студія.

Він розповів, що 31 жовтня відбулось чергове засідання комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР.

“Ми з колегами заслухали інформацію директора департаменту транспорту Олега Забарила щодо стану впровадження багатостраждального електронного квитка у нашому місті. Як з’ясувалось із почутих пояснень, головною причиною невпровадження е-квитка у Львові є невиконання чеським підрядником своїх зобов’язань за контрактом, через, начебто, неможливість відрядження до Львова своїх працівників для завершення робіт у зв’язку із війною (хоча це не заважає приїжджати в Україну та до нашого міста численних закордонних гостей у т.ч. Прем’єра Чехії). Окрім того виявилось, що крім багатомільйонного основного контракту під егідою ЄБРР існує низка так званих допоміжних угод, укладених Львівавтодором які теж не виконані”, – зазначив депутат.

Володимир Лесик додав, що під час засідання комісія підтримала його пропозицію про надання доручення директору департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олегові Забарило, щоб той надав повну інформацію щодо усіх супутніх договорів при впровадженні е-квитка у Львові.

“Скільки є таких угод, який їх бюджет та який стан їхнього виконання? Це спровоковано тим, що львів’яни не розуміють чому у Львові досі не запроваджено електроний квиток у транспорті, при тому, що витрачено мільйони євро і гривень. А розмови про повноцінне запровадження тривають роками. Cьогодні міські чиновники пояснюють ситуацію форс-мажорними обставинами, оскільки війна. Чи так це? З’ясуємо”, – написав Володимир Лесик.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

“Львівська політехніка” вляпалась у майновий скандал

Нежитлові приміщення НУ «Львівська політехніка» вартістю майже 10 млн грн повернуто державі

21 хв. тому

Голова агентства USAID Саманта Пауер відвідала Львів

Вона відвідала один з молодіжних центрів мережі ТВОРИ! – Urban Camp Lviv, аби обговорити потреби…

3 години тому