У Львові Безпековий форум зібрав відомих експертів з України, Європи і США

Новини 25 Жовтня, 2018 91

Фото: Укрінформ

На форум прибули понад 240 учасників

У Львові розпочався  Безпековий форум 2018. Для участі в ньому прибули визначні аналітики, експерти, політичні діячі України, Європи і США.

Як повідомляє Укрінформ, головну промову – “Економіка війни чи війна економік” виголошуватиме відомий англійський публіцист та аналітик Едвард Лукас.

На Безпековий форум цьогоріч прибули понад 240 учасників. Подія зібрала 44 авторитетних експертів та фахівців, які приїхали до Львова з ідеями, досвідом та знаннями і готові ділитися ними з українськими колегами задля позитивних змін у молодій державі.

Зокрема, впливовий аналітик із США, президент Джеймстаунського фонду Глен Говард зауважив: “Безпековий форум у Львові допоможе українцям почути різні погляди стосовно розвитку держави та почути нові ідеї від фахівців, які підтримують Україну, але водночас і критикують за помилки. Це все для того, щоб Україна продовжувала реформи заради модернізації”.

Серед основних тем, які будуть висвітлюватися під час трьох днів Форуму: “Залежність чи вразливість. Як «Північний потік-2» змінює картину світу”; “Ситуація в Азовському морі як економічний безпековий та соціальний виклик”; “Пропаганда — ведення асиметричної війни”; “Політика щодо окупованих територій”; “Оборона як сучасне поняття — безпека як основа управління державою”.

Серед топ-спікерів Львівського Безпекового форуму: — віце-президент впливової американської організації CEPA, заснованої діючим заступником держсекретаря США Вессом Мітчелом, Река Смеркені, Стівен Блокманс – старший науковий співробітник та голова відділу зовнішньої політики ЄС, Центру вивчення європейської політики (CEPS); Глен Грант, полковник Британської Армії у відставці та експерт українського Інституту майбутнього та інші визначні діячі.

Серед українських учасників та доповідачів — заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд, глава закордонного відомства Павло Клімкін, редактор Інтернет–видання “Острів” Сергій Гармаш, політолог Михайло Басараб, відомі журналісти, оглядачі.

Львівський Безпековий форум 2018 триватиме до 26 жовтня. Цього року імпреза відбувається за підтримки Німецького Фонду Джермана Маршала, Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні та Міжнародного фонду “Відродження”.

 

Коментарі

Позначки: , ,