Новини

У Львові байкери слідкуватимуть за паліями трави

Уже відсьогодні територію львівської громади патрулюватимуть ще й байкери: у вільний час вони їздитимуть за певними маршрутами і стежитимуть, щоб мешканці не палили траву.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Спільно з громадською організацією Винниківський клуб мотоциклетного спорту «Драйв» запланували патруль на мотоциклах. Учасники об’їжджатимуть громаду і попереджатимуть потенційних паліїв трави про небезпеку таких пожеж та роздаватимуть флаєри з інформацією про адміністративну і кримінальну відповідальність за такі дії», – зазначає керівник міського управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Микола Грицайчук.

Патруль діятиме щодня в суху сонячну погоду у післяобідній час, адже саме тоді люди найбільше палять траву. Байкери патрулюватимуть населені пункти львівської громади.

«Зараз воєнний стан, люди виснажені і для багатьох горіння трави може викликати навіть депресії. Особливо в тих, хто пережив бомбардування, після якого навколо все горить і палає. Тому для цієї роботи ми й залучили додаткові сили», – додає Микола Грицайчук.

Цієї суботи також започаткували сповіщення, під час якого автомобілі з гучномовцями попереджали про наслідки пожеж сухої рослинності.

Мешканців вкотре закликають не палити сухостій: за такі дії передбачена адміністративна відповідальність, а у воєнний час це прирівнюють до диверсій, що передбачає кримінальну відповідальність (ув’язнення, строком від 10 до 15 років).

Також не забувайте телефонувати на «102», коли бачите паліїв чи горіння трави.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівників ОСББ уповноважили вручати повістки

Хто має право вручати повістки на вулиці та як складається акт про відмову від повістки

5 хв. тому

На Золочівщині орендар використовував сіножаті як ріллю

завдяки прокурорам землю повернуто громаді

15 хв. тому

Президент збірної журналістів вимагає в УАФ зробити відкритою зустріч для усіх представників ЗМІ

Шеф-редактор ІА “Центр новин”, Президент Збірної журналістів України Ольга Витак звернулася до Президента УАФ Андрія Шевченка…

37 хв. тому