У Львівському університеті стартував третій сезон школи Аrtificial intelligence technology: summer school

Новини 26 Червня, 2023 133

У Львівському університеті стартував третій сезон школи Аrtificial intelligence technology: summer school

З кожним новим днем штучний інтелект стає все більш затребуваним у суспільстві, адже його застосування має великий потенціал в багатьох сферах життя. І саме тому, у Львівському національному університеті імені Івана Франка сьогодні стартувала найцікавіша ІТ-події літа – традиційна літня школа, спрямована на поглиблене вивчення технологій штучного інтелекту.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛНУ ім Франка.

З кожним роком подія набуває все більшої популярності серед молоді, і незважаючи на те, що навчання англомовне – цьогоріч учасниками школи стали понад 600 студентів та учнів. Усі вони – мотивовані та талановиті молоді люди, які хочуть розвиватися в галузі ІТ. Додамо, навчання у школі відбуватиметься у дистанційному форматі за допомогою платформи Moodle, і триватиме до 7 липня. Упродовж цього сезону на юних айтівців чекає 50 занять. Після завершення Школи учасники отримають сертифікати про здобуття відповідних знань і навичок.

Аrtificial intelligence technology: summer school 2023 – школа міжнародного рівня, адже серед зареєстрованих учасників, є студенти не лише українських навчальних закладів, а й закордонних. Зокрема, Вроцлавський технічний університет, Краківська політехніка ім. Тадеуша Костюшко, Гірничо-металургійна академія імені Станіслава Сташиця,  Шкодерський університет імені Луіджа Гуракукі, Університет прикладних наук і мистецтв імені Карела де Гроте.

В рамках двотижневого навчання учасники, серед яких є студенти ІТ-спеціальностей та старшокласники, що цікавляться інформаційними технологіями, зокрема штучним інтелектом, матимуть змогу відвідувати лекційні та практичні заняття. Саме таке поєднання дає можливість запропонувати молоді велику кількість нового та цікавого матеріалу разом із практичними спробами, а також розвиток Soft-skills, на які сьогодні звертають увагу чи не усі компанії-роботодавці.

Загалом навчання у Школі це можливість познайомитися з цікавими сферами штучного інтелекту та вдосконалити свої знання у таких популярних напрямках, як: машинне навчання, основи Python, глибинне навчання, мобільна розробка для iOS, Android, чат GPT тощо. Варто додати, що спеціально для старшокласників у програму додано лекції-знайомства із освітніми програмами Львівського університету факультетів: електроніки та комп’ютерних технологій, механіко-математичного, прикладної математики та інформатики та фізичного. Для школярів такі заняття – крута нагода познайомитися із різноманітними  ІТ-напрямами та визначитися, куди вступати у майбутньому.

Проєкт організував Львівський університет за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства освіти і науки України, Львівської обласної військової адміністрації. Офіційними партнерами АІТ 2023 є провідні ІТ-компанії: N-iX, GlobalLogic, Eleks, SQUAD, NeuroForge, groupXS, Brainstack, MindCraft, EPAM, Infopulse. А також до успішної реалізації АІТ долучилися спікери від компаній: Boosta, Іntellias, Kindgeek, Sigma Software, Іndeema, SoftServe, Leopolis Group. Інформаційними партнерами є Lviv ІТ Кластер, ApiX-Drive, Marketer.ua.

АІТ-2023 успішно стартувала, тож щиро віримо, що два тижні навчання стануть для всіх зареєстрованих великим кроком до їхньої ІТ-кар’єри, а компанії надихнуть не одного учасника надалі прийти в їхні офіси вже на співбесіду.

Коментарі

Позначки: ,