Новини

У Львівському онкоцентрі вперше виконали ендопротезування плечового суглоба

29-річна пацієнтка з Львівщини потрапила до Львівського онкоцентру з більш ніж десятилітньою історією хвороби та лікування в багатьох медичних закладах в Україні. Основними скаргами пацієнтки було обмеженість рухів в плечовому суглобі та біль.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівський онкоцентр.

У дівчини рідкісне захворювання- хвороба Горхема-Стоута, яке харектеризується прогресуючою втратою кісткової тканини.

«В задавнених випадках, як у нашої пацієнтки, котра звернулась до нас уже з наявним патологічним переломом на фоні прогресування захворювання, лікування можливе одне – оперативне втручання із видаленням ураженого сегменту кістки. Однак враховуючи локалізацію ураження ми були змушені виконати протезування плечового суглобу. Такі операції є дуже складними і потребують достатнього технічого забезпечення, але саме такі операції дозволяють пацієнтам відновити функцію кінцівки. Ми проводили такі оперативні втручання раніше індивідуальними ендопротезами, але в даній ситуації ми виконали ендопротезування реверсним модульним ендопротезом нового покоління», – розповів отропед-травматолог відділення пухлин мʼяких тканин, кандидат медичних наук Олександр Щуровський.

Після низки обстежень, додаткової біопсії та втановлення діагнозу команда наших лікарів вирішила виконати пацієнтці складну операцію та дати їй шанс на відновлення функції руки, яка уже давно не функціонувала належним чином. Відтак разом з доктором медичних наук Василем Гайовичем команда онкоцентру провела складне оперативне втручання – реверсне ендопротезування лівого плечового суглоба.

«Нам довелось максимально мобілізувати та фіксувати атрофовані мʼязи котрі не працювали на протязі тривалого часу, тобто це була складна операція. Це також було складно технічно, адже протез ми збирали під час операції. Це вимагало значного технічного забезпечення», – пояснив Василь Гайович.

Операція тривала близько 4 годин. По частинках лікарі зібрали ендопротез та замінили ним пошкоджений плечовий суглоб.

«Це великий крок вперед, це розвиток ортопедичної хірургії. Адже ми розширюємо свої можливості онкоортопедичних хірургічних втручань», – зауважив в.о. генерального директора Львівського онкоцентру Олег Дуда.

Сьогодні пацієнтка почуває себе добре. Попереду її чекає реабілітація та повернення до активного життя.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

1 годину тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

2 години тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

4 години тому