Новини

У Львівському музеї Пінзеля відкриється тактильна експозиція для незрячих (ФОТО)

У Музеї Івана Георгія Пінзеля створюють виставку в межах проєкту “Пінзель. Тактильна експозиція”. Нині триває робота над копіями 8 скульптур з експозицій Львівської національної галереї мистецтв ім. Возницького та Національного музею у Львові ім. Шептицького.

Як пише «Четверта студія»  з посиланням на Укрінформ, про це повідомляють ініціатори проєкту Pinsel.AR.

“У Музеї Івана Георгія Пінзеля відкриється тактильна експозиція для незрячих та слабозорих відвідувачів. Скульптури, створені шляхом фотополімерного 3D-друку, доповнені супровідними матеріалами та анотаціями шрифтом Брайля, а також екскурсіями, розробленими для незрячих та слабозорих відвідувачів музею”, – йдеться в повідомленні.

Фото: ФБ/Pinsel.AR

Іван Георгій Пінзель – бароковий скульптор, який впродовж 50-х років XVIII століття створив на землях теперішньої Західної України дивовижні храмові скульптури, пластику настільки високого духовно-емоційного рівня, що вона не перестає промовляти й до сучасної людини. Зібрані, взяті чи врятовані із переважно занедбаних архітектурних середовищ, ці скульптури стали рефлексивною спадщиною сучасності.

Проєкт “Пінзель. Тактильна експозиція” – це продовження проєкту Pinsel.AR (переосмислення та популяризація спадщини Пінзеля за допомогою інструментів доповненої реальності). Задум реалізує ГО “17”, яка діє в ширших рамках громадської ініціативи MyFutureHeritage, у партнерстві із Львівською національною галереєю мистецтв імені Б.Г. Возницького та Мистецькою радою “Діалог”. Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Сихові відбудеться Перший фермерський ярмарок

У неділю, 12 травня, у Львові відбудеться Перший фермерський ярмарок на Сихові на площі перед…

16 години тому