Новини

У Львівській області вшанували пам’ять добровольця Артура Гулика (ФОТО)

Сьогодні, 26 червня, виповнюється шість років від того дня, коли перестало битись серце щирого патріота, відважного бориславчанина Артура Гулика.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу Бориславської міської ради.

Артур був добровольцем та служив кулеметником у батальйоні оперативного призначення військової частини 3027 Нацгвардії України імені Кульчицького.

26 червня 2014, в часі оголошеного «перемир’я», російські терористи здійснили масований — із застосуванням танків та мінометів — штурм блокпоста № 1, що був розташований на північно-західній околиці Слов’янська в районі водойми Рибгоспу — поблизу селища Мирне. Бойовики почали обстріл з боку дамби і дороги, після чого пішли на штурм. У перші хвилини бою було підбито два БТРа десантників 95-ї аеромобільної бригади. В підбитому БТР-80 загинув солдат Ігор Ващук. Нацгвардійці Артур Гулик з товаришем Олександром намагались врятувати десантника, але він вже помер. Коли відходили від БТРа, поряд влучив снаряд. Артуру перебило судину під ключицею, побратими надали йому першу допомогу, але він втратив свідомість і помер у бліндажі за кілька годин.

30 червня з добровольцем прощались у Бориславі, в місті було оголошено триденну жалобу. Похований Артур на старому кладовищі Трускавця по вул. Дрогобицькій, біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці, поряд із могилою матері.

8 вересня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням сесії Бориславської міської ради у 2014 році присвоєне звання «Почесний громадянин міста Борислава» (посмертно).

9 січня 2015 у Бориславі на фасаді будівлі ЗОШ № 5 встановлено пам’ятну дошку загиблому Артуру Гулику, який вчився у цій школі.

Фото: Бориславська міська рада.
Фото: Бориславська міська рада.
Фото: Бориславська міська рада.

Коментарі

Кенцало Юра