У Львівській області вшанували пам’ять добровольця Артура Гулика (ФОТО)

Новини 26 Червня, 2020 411

Фото: Бориславська міська рада.

Сьогодні, 26 червня, виповнюється шість років від того дня, коли перестало битись серце щирого патріота, відважного бориславчанина Артура Гулика.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу Бориславської міської ради.

Артур був добровольцем та служив кулеметником у батальйоні оперативного призначення військової частини 3027 Нацгвардії України імені Кульчицького.

26 червня 2014, в часі оголошеного «перемир’я», російські терористи здійснили масований — із застосуванням танків та мінометів — штурм блокпоста № 1, що був розташований на північно-західній околиці Слов’янська в районі водойми Рибгоспу — поблизу селища Мирне. Бойовики почали обстріл з боку дамби і дороги, після чого пішли на штурм. У перші хвилини бою було підбито два БТРа десантників 95-ї аеромобільної бригади. В підбитому БТР-80 загинув солдат Ігор Ващук. Нацгвардійці Артур Гулик з товаришем Олександром намагались врятувати десантника, але він вже помер. Коли відходили від БТРа, поряд влучив снаряд. Артуру перебило судину під ключицею, побратими надали йому першу допомогу, але він втратив свідомість і помер у бліндажі за кілька годин.

30 червня з добровольцем прощались у Бориславі, в місті було оголошено триденну жалобу. Похований Артур на старому кладовищі Трускавця по вул. Дрогобицькій, біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці, поряд із могилою матері.

8 вересня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням сесії Бориславської міської ради у 2014 році присвоєне звання «Почесний громадянин міста Борислава» (посмертно).

9 січня 2015 у Бориславі на фасаді будівлі ЗОШ № 5 встановлено пам’ятну дошку загиблому Артуру Гулику, який вчився у цій школі.

Коментарі

Позначки: , ,