Новини

У Львівській філармонії відкривається новий мистецький майданчик

17 жовтня о 17:00 годині у Львівській національній філармонії відкривається виставковий простір під назвою «ФілАрт» у Фоє. Тепер Фоє буде відкрите щодня з 15:00 до 18:00, і в перспективі плануються унікальні проєкти в цій локації.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну філармонію.

Раніше виставки у філармонії не відбувались на постійній основі, а також їх неможливо було переглянути в жоден інший час, крім вечірніх концертів.

Його першою довгоочікуваною подією стане відкриття масштабної міжнародної акварельної виставки в рамках проєкту «Моє серце з тобою». Перший етап — це презентація творів всесвітньо знаних акварелістів з різних куточків світу, а далі відбудеться проведення аукціону (у грудні-2024), кошти від якого надійдуть для підтримки постраждалим від російсько-української війни.

В експозиції представлено роботи 29 акварелістів з 18 країн — Бельгії, Канади, Японії, Мексики, Нідерландів, Франції, Уругваю, Коста-Ріки, Швеції, Болгарії, Молдови, Албанії, Італії, Литви, Німеччини, Польщі, Франції та Чехії. Художники, полотна яких представлять у Львівській філармонії, публічно декларують свою підтримку українців та занепокоєні долями постраждалих від жахливих наслідків війни.

Ідейним поштовхом для організації цієї міжнародної події стала публікація роботи «Чи знають, що зараз Різдво?», що створена Клодом Бергмансом з Бельгії. Цю роботу митець надіслав до Львова навесні 2024 року з проханням передати її й декілька своїх творів для збору коштів українцям, зокрема дітям. Знаковими для виставки стали також роботи Атанура Догана, Карстена Віланда, Станіслава Пшевлоцкого, Сергія Лисого та ін.

«Пан Бергманс відправив 18 своїх робіт та творінь його дружини, що також є відомою фахівчинею з акварелі. Далі я звернулася не тільки до нашої міжнародної акварельної спільноти, а ще написала приватно друзям, з якими я познайомилася в Німеччині, в Чехії, в Китаї… Ці митці не відмовили, і впродовж кількох місяців я вже отримувала поштою їхні роботи», — розповіла авторка ідеї проєкту Галина Отрич.

Захід, що об’єднав когорту митців для надання цільової допомоги людям, які потрапили в біду, відбуватиметься за підтримки громадських організацій та благодійного фонду «Із янголом на плечі», а також у партнерстві з ГО «Святий Юр», компанією «ProArt Frame Gallery», «Експрес ТВ» та ГО «Освітній ресурсний центр». Ініціаторка події Галина Отчич — амбасадорка Світової Академії Мистецтв (Франція), президентка української філії IWS Ukraine та членкиня Консультативного комітету IWS Globe Art Network. Кураторка виставки — Зоріана Мірус.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Трускавці представили нову назву вулиці на честь академіка Володимира Козявкіна

Під час представлення перейменованої вулиці про академіка Володимира Козявкіна згадували його рідні – доньки Наталія…

22 хв. тому

На Львівщині водії маршруток змушують пасажирів стояти

Про ввічливого водія автобусного маршруту Львів-Раденичі

2 години тому

Хорова капела «Дударик» запрошує на відкриття 54 концертного сезону

Львівська національна академіча чоловіча хорова капела «Дударик» запрошує на відкриття 54 концертного сезону капели. Подія…

3 години тому