У Луцьку відбулася міжрегіональна конференція з надання перинатальної допомоги

Новини 03 Червня, 2021 97

У Луцьку відбулася міжрегіональна конференція з надання перинатальної допомоги

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак разом з колегами, головами Волинської, Чернігівської та Херсонської обласних рад, заступниками та депутатами 15 обласних рад України зустрілися під час конференції «Обмін досвідом у сфері впровадження системи перинатальної допомоги на обласних рівнях», яка відбулася 1 червня у Луцьку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

Захід відбувся у приміщенні комунального підприємства «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради.

Впродовж дня представники обласних рад, а також керівники обласних перинатальних центрів, зокрема, і керівник Львівського обласного перинатального центру Марія Малачинська, обговорили проблеми та потреби закладів пренатальної допомоги та обмінялися досвідом.

Крім того директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська, розповіла, що пацієнти закладу започаткували гарну традицію – висаджувати у подвір’ї дерева. Таким чином навколо будівлі розростається «Сквер майбутнього».

“В честь такої надзвичайної події, коли ми в стінах нашого закладу приймаємо гостей з усієї України, хочемо посадити дерева, які створять в майбутньому «Коло дружби» на нашій алеї», – зазначила Ірина Горавська.

Учасники конференції охоче зголосилися висадити дерева на згадку про проведення першої в Україні конференції з обміну досвідом між регіонами у сфері впровадження системи надання перинатальної допомоги на обласних рівнях. Так, на Алеї майбутнього біля медичного закладу з’явилися дерева, які посадили голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко та очільник депутатського корпусу Волині Григорій Недопад. До процесу створення такого скверу долучилися також усі бажаючі учасники конференції.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак зазначила, що приємно вражена тим, як організована структура перинатального центру на Волині. Вона наголосила, що у співпраці КНП «Львівський обласний клінічний перинатальний центр» Львівської обласної ради та КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради можливо вирішити чимало питань та вдосконалити надання медичних послуг для родин.

Коментарі

Позначки: , ,