У лавах єгерів бойовим медиком воює співробітник Академії наук з позивним Скальпель

Новини 08 Листопада, 2022 182

У лавах єгерів бойовим медиком воює співробітник Академії наук з позивним Скальпель

У 71-й окремій єгерській бригаді Десантно-штурмових військ ЗС України на посаді бойового медика служить співробітник Академії наук. Його позивний – Скальпель.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці бригади, передає Четверта студія.

“Клубок людяності і здорового цинізму. Бойовий медик не може собі дозволити впадати в розпач, перейматися емоціями чи панікувати. Кров та біль – його стежка в бою. А вже те, як швидко він зможе надати першу допомогу серед хаосу битви, залежить доля пораненого”, – йдеться у повідомленні бригади.

До повномасщабного вторгнення Скальпель працював науковим співробітником Академії наук України, а тепер служить бойовим медиком 71-ої окремої єгерської бригади ДШВ. Найбільше у цій війні його обурило те, що агресор обстріляв район, де розташувалося серце національної науки, — університет Шевченка та науково-дослідницькі інститути.

Першочерговим і повсякденним завданням бойового медика є порятунок, стабілізація і евакуація побратимів із пекла обстрілів, ворожих снайперів та цілодобового спостереження дронів. Його медичне спорядження важить близько 20 кг, серед нього – особлива аптечка – “Судного дня”.

Коментарі

Позначки: