Новини

У Києві відкриють пам’ятний знак Іванові Франку

У четвер, 9 вересня, об 11:00 у місті Києві відбудеться урочисте відкриття та освячення пам’ятного знака видатному українцю Іванові Франкові.

Про це ІВ Четверта студія повідомили у міжнародному фонді Івана Франка.

Захід проводитиметься у сквері на розі вулиць Інститутської та Липської.

Ідея створення повноформатної скульптурної композиції  Іванові Франкові в Києві належить його онуку Роландові Франку. Встановлення пам’ятного знака відбувається за підтримки Київського міського голови Віталія Кличка.

Захід організовує Міжнародний фонд Івана Франка у партнерстві з ГО «Львівське товариство у Києві». У встановленні пам’ятного знака візьме участь Віталій Кличко, члени родини Івана Франка, представники українських церков, влади, громадськості та наукової спільноти.

Запрошуємо приєднатися усіх охочих!

Національний геній Іван Франко (27.08.1856—28.05.1916) увійшов до світової історії як видатний поет, прозаїк і драматург, перекладач і літературний критик, публіцист, філософ, фольклорист, мовознавець, етнограф та економіст, громадський і політичний діяч. Іван Франко був у числі діячів, що повернули колесо долі, змінивши при тому хід нашої історії. Його внесок у розвиток не лише української, а й світової культури насправді є неоціненним. Він автор майже шести тисяч літературних, публіцистичних і наукових творів; вільно писав українською, польською, німецькою та російською мовами, робив переклади з 19 мов, зокрема східних.

Якщо Тарас Шевченко є серцем українського народу, Леся Українка – душею українців, то Іван Франко –  розумом Української нації!

Коментарі

Олег Довганик