Новини

У Києві відбудеться гей-парад

Запроваджений через коронавірус карантин вносить корективи в різноманітні плани, стосується це також і Маршу рівності.

Марш рівності у Києві, який уже традиційно проходить улітку, відбудеться цього року, однак у зв’язку із карантинними обмеженнями проходитиме у незвичайному форматі. Про це пише “Четверта студія” з посиланням на “УНІАН”.

Коли пройде Марш рівності у 2020 році

Цьогорічний Марш рівності у столиці відбудеться 21 червня. Вперше в історії українського прайд-руху він проходитиме в режимі онлайн. Цього ж дня також пройде великий медіамарафон союзників та союзниць ЛГБТ+.

А вже 27 червня Київ Прайд долучиться до всесвітнього онлайн прайд-івенту Global Pride 2020, який об’єднує всі прайди світу.

Київ Прайд 2020: особливості заходу

Цього року замість Прайд Тижня програму заходів розширено до Прайд Місяця, таким чином збільшено кількість заходів, які передуватимуть Маршу Рівності.
Так, упродовж місяця, починаючи з 6 червня, щосуботи та щонеділі Київ Прайд транслюватиме в соціальних мережах серію онлайн-івентів про ЛГБТ+ та прайд-рух в Україні та у світі. Подивитися їх можна буде на YouTube-каналі.

Теми подій Прайд Онлайн, як зауважують організатори, розроблені на основі запиту ЛГБТ+ спільноти: починаючи від історії прайд-руху, продовжуючи темою камінг-ауту, завершуючи квір-вечірками, включаючи багато чого важливого для видимості та боротьби за права навіть в умовах карантину.

 

 

 

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

На кордоні з Польщею продають місця у черзі

Ціна становить 10 тисяч доларів

16 години тому

Трагедія на Львівщині: обвал стіни будинку забрав життя маленької дитини

Львівський район: під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилась на дитину

16 години тому