Новини

У Києві відбудеться акція до дня народження політв’язня Валентина Вигівського

У Києві відбудеться акція до дня народження політв’язня Валентина Вигівського.

Про це пише Четверта студія з посиланням на організаторів.

Коли: 3 серпня, 18:00

Де: Майдан Незалежності (біля Стели)

Спікери: Петро Вигівський, батько Валентина; Олег Сенцов, екс-політв’язень; Володимир Балух, екс-політв’язень; Ігор Котелянець, голова Об’єднання родичів політв’язнів Кремля.

3 серпня о 18:00 на Майдані Незалежності правозахисники, екс-політв’язні та активісти збираються на акцію підтримки українського політв’язня Валентина Вигівського. В цей день йому виповнюється 38 років. На жаль, це вже сьомий День Народження, який Валентин змушений зустрічати у російський в’язниці майже за 2000 кілометрів від дому.

Валентина затримали у 2014 році у Сімферополі, куди він поїхав на виставку з авіації, оскільки був авіалюбителем та прекрасно розумівся на літаках та авіатехніці. У грудні 2015 року московський обласний суд засудив Валентина Вигівського на 11 років колонії суворого режиму за “шпигунство”.

“Російські спецслужби катували його та пропонували шпигувати на їхню користь, мовляв: “Будешь на родину работать. Какая разница на какую?”. Валентина утримували в жахливих умовах, вивозили в ліс для імітації розстрілу, заборонили побачення та дзвінки з рідними. Наразі його утримують у колонії суворого режиму №11 м. Кірово-Чепецьк, Кіровської обл., РФ.

Ми збираємося на Майдані Незалежності для того, щоб підтримати Валентина та привітати його з Днем Народження. А також, щоб привернути увагу суспільства та влади до питання звільнення українських бранців Кремля.

Також ми декламуватимемо вірші українських дисидентів та політв’язнів, щоб підтримати Валентина у протистоянні системі, яка щодня намагається його зламати. Всі охочі зможуть зачитати вірші Василя Стуса, Івана Світличного, Миколи Вінграновського, Ліни Костенко, Василя Симоненка та інших”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

1 день тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

1 день тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

1 день тому