У Києві посилили контроль за використанням вакцин від коронавірусу

Новини 10 Травня, 2021 261

вакцина від коронавірусу, фото ЛОДА

У Києві посилили контроль за використанням вакцини від COVID-19 виключно для цільових груп, визначених дорожньою картою Міністерства охорони здоров’я.

Як повідомили у пресслужбі КМДА, відповідний лист Департамент охорони здоров’я адресував головам райдержадміністрацій, пише Четверта студія.

У ньому зазначається, що сьогодні проводиться вакцинація осіб вікової групи 65 років і старше, а також громадян із цільових груп попередніх етапів вакцинації. Проте повідомляється, що у столиці зафіксовані випадки вакцинації осіб, які не входять до пріоритетних груп.

За даними МОЗ, у столиці серед осіб, які не увійшли до пріоритетних груп, вакцинована 91 людина. Для прикладу, в Миколаївській області – 900 осіб, у Черкаській – 768, Кіровоградській – 408, у Харкові – 367 осіб, Полтавській області – 292.

У зв’язку з цим Департамент закликав голів РДА вимагати від керівництва медзакладів дотримання етапності вакцинації цільових груп.

Також голів РДА закликали забезпечити дотримання санітарно-епідемічних норм та рекомендацій під час вакцинації.

Зокрема, йдеться про уникнення створення черг шляхом розмежування потоків пацієнтів, визначення та планування графіку вакцинації, інформування населення про необхідність і правила щеплення в умовах пандемії CОVID-19.

Крім того, у Департаменті повідомили, що всі публічні особи, які раніше були щеплені у рамках кампанії щодо популяризації вакцинації, обов’язково отримають другу дозу вакцини.

Коментарі

Позначки: ,