Новини

У Києві пасажири маршруток повинні показувати ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію

У Києві з 1 листопада запроваджуються обмеження “червоної” зони адаптивного карантину. Заклади харчування, готелі, спортзали, ТРЦ дозволяється відвідувати лише с негативним ПЛР-тестом або СOVID-сертифікатами.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

За його словами, статистика захворюваності на коронавірус погіршується щодня.

“Збільшується кількість госпіталізованих, а також тих, хто потребує кисневої підтримки. Понад 6 тисяч ліжок підготовлені у лікарнях Києва, заповненість ліжок складає 63%”, — заявив Кличко.

Він додав, що рішення про віднесення міста приймає Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, але міська влада в рамках своїх повноважень теж може посилювати карантинні обмеження.

“Ми звертаємось до Уряду ухвалити таке рішення, але столиця у рамках своїх повноважень запроваджує суворі обмеження, про які ми заявляли раніше”, — заявив Кличко.

З огляду на погіршення ситуації у столиці запроваджуються наступні карантинні правила. Від 1 листопада лише за наявності негативного ПЛР-тесту або СOVID-сертифікату можна буде відвідувати

заклади харчування,
готелі,
спортзали,
ТРЦ,
установи соціального захисту,
фітнес-центри,
ЦНАПи,
управління пенсійного фонду,
проводити масові заходи.
Кличко додав, що діти та підлітки відвідують ТРЦ, можуть робити це тільки з батьками які щеплені або мають негативний ПЛР-тест.

“Столичні школярі з понеділка за парти не повертаються. Після канікул, з 1 листопада, навчальний процес відновиться в дистанційному режимі. Це стосується всіх учнів: з першого до одинадцятого класу. В такому режимі школи працюватимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації в місті. Це рішення місто ухвалило після консультацій з Міністерством освіти та Міністерством охорони здоров‘я”, — наголосив мер Києва.

Дитячі садочки у столиці продовжуватимуть роботу тільки за умови 100% вакцинації персоналу закладів.

“Громадський транспорт закривати ми не збираємося. Він працюватиме. Але їздити в ньому повинні пасажири, що мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт. А вибірково – спеціальні групи правоохоронців”, – наголосив Віталій Кличко.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

57 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

1 годину тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

4 години тому