Новини

У Києві обирають запобіжний захід генералу Павловському (ВІДЕО)

У Печерському райсуді Києва обирають запобіжний захід колишньому заступнику міністра оборони України Ігорю Павловському. Слідчі Державного бюро розслідувань підозрюють його в закупівлі неякісної техніки для Збройних сил. Також у справі фігурує голова правління заводу “Кузня на Рибальському”.

Про перебіг засідання дізнавався журналіст “5 каналу” Мирослав Солонар, пише Четверта студія.

Так, колишньому заступнику міністра оборони Павловському та колишньому керівнику заводу “Кузня на Рибальському” Валерію Шандрі прокуратура просить найсуворіший запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення альтернативної застави в понад 400 млн гривень. Саме у стільки слідчі ДБР оцінюють збитки державі через закупку неякісної техніки. Під суд прийшло багато людей, зокрема ветерани російсько-української війни, працівники заводу “Кузня на Рибальському”, вони прийшли підтримати керівників. Суд розпочався із запізненням, оскільки графік був завантажений.

“Підозра взагалі складена так, що вона не відповідає дійсності того процесу, який відбувається на сьогоднішній день”, – заявив підозрюваний Ігор Павловський.

Прокурор Офісу генерального прокурора Олександр Якимчук додав: “Я жодного разу не казав на засіданні про необізнаність у справі. Також вже вирішувалося на минулому засіданні одне клопотання сторони захисту про відвід прокурорів, в якому було відмовлено”.

Окрім того, підтримати підозрюваних прийшли деякі народні депутати, які вбачають у цій справі політичне замовлення.

“Відпрацьовується замовлення певних держаних інституцій, можливо саме центральної влади. Вчора в День Військово-морських сил президент України присвоїв цим двом катерам назви, відпрацьовується суто політичне замовлення стосовно того, щоб дискредитувати Міністерство оборони, керівників Міністерства оборони попередніх років”, – наголосив народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Михайло Забродський.

Ігор Павловський 2014 року брав участь в обороні Маріуполя, очолював сектор “М”. За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. 2015 року отримав звання генерал-лейтенанта.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

2 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

3 години тому