Новини

У Києві на Посольстві РФ зобразили карикатуру Путіна (ФОТО, ВІДЕО)

Російські дипломати направили в МЗС України ноту протесту у зв’язку з акцією, яку влаштували українські активісти під стінами посольства РФ в Києві. Зокрема, вони лазером намалювали на стіні будівлі карикатуру на Путіна і спроектували напис із звинуваченнями на адресу країни-агресора.

Як пише Четверта студія з посиланням на УП, про це свідчить заява офіційного представника Міністерства закордонних справ Росії Марії Захарової.

За її словами, ввечері 20 квітня “українські екстремісти” влаштували біля стін посольства Росії в Києві “чергову русофобську вилазку”.

Зокрема, розповіла Захарова, активісти організації “Агентство розвитку демократії та інформаційних свобод” заблокували центральний вхід на територію дипмісії, розгорнули плакати з “різними образами” і за допомогою лазерної установки проектували на фасад “нецензурні написи”.

Її обурив також той факт, що Нацгвардія, яка була на місці подій, не завадила проведенню акції.

“Природно, що в МЗС України була направлена ​​нота протесту посольства Росії з вимогою до української сторони неухильно дотримуватися зобов’язань в рамках Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, а також провести ретельне розслідування інциденту і притягнути до відповідальності учасників і організаторів цієї провокації і вжити заходів щодо недопущення рецидивів подібних інцидентів в майбутньому”, – йдеться у повідомленні.

Така акція протесту дійсно мала місце під стінами посольства РФ в Києві. Вона відбулася 20 квітня, напередодні щорічного послання російського президента Федеральним зборам РФ. Про це у своєму Facebook написав голова ГО “Агентство розвитку демократії та інформаційних свобод” Юрій Федоренко. Відео – тут.

На акції активісти тримали плакати з зображенням Путіна у ролі Гітлера та Кім Чен Ина, а також з надписами “Северокореїзація Росії”, “Доктор зло існує”, “Диктатор-шизофреник з комплексом Наполеона”, “Послання Путіна – це лапша й потік дезінформації”.

У Києві на Посольстві РФ зобразили карикатуру Путіна
У Києві на Посольстві РФ зобразили карикатуру Путіна
У Києві на Посольстві РФ зобразили карикатуру Путіна

А на стіну посольства учасники акції за допомогою лазерної установки спроектували карикатурний профіль Путіна і напис “Росія перетворилася на терористичну організацію”.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

8 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

10 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

10 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

10 години тому