Новини

У Курській області в полон взяли “жирні фігури”, які РФ захоче обміняти

Силам оборони України під час спеціальної операції у Курській області вдалося взяти у полон “жирні фігури”, які росіяни захочуть скоріше повернути в рамках обміну.

Про це сказав народний депутат України від фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Михайло Цимбалюк в ефірі телеканалу “Новини.Live”, інформує Четверта студія.

“Обмінний фонд вкрай потрібно збільшувати, і ця спецоперація показала, що особливо чеченці – ті, які розказували про серйозний спецпідрозділ “Ахмат” –  якраз поповнять цей фонд, коли росіяни самі будуть виходити з пропозицією здійснити черговий обмін. Там справді є не тільки строковики, а, як кажуть військові між собою, “жирні фігури”, які Росія захоче якнайшвидше обміняти”, – сказав Цимбалюк.

При цьому, як сказав депутат, відомо, що, за різними підрахунками, близько  10 тис. українських військовополонених сьогодні знаходяться у застінках РФ. “Це неофіційні дані, тому що Росія у багатьох випадках навіть не підтверджує те, що українські воїни є в них у полоні”, – додав Цимбалюк.

Він вважає проблемою, що Росія здійснює неналежне поводження з українськими військовополоненими.

“В нас, на відміну від РФ, справді є декілька центрів, де утримуються військовополонені росіяни, яким створені усі умови на рівні міжнародного права, яким дозволяються раз у тиждень телефонні дзвінки до родичів, спілкування… За бажанням, вони навіть працюють і за те отримують кошти. Тобто, ми ведемо себе як цивілізована європейська держава”, – відзначив депутат.

Коментарі

Олег Довганик