Новини

У Канаді вшанували пам’ять загиблих в авіакатастрофі літака МАУ в Ірані

У кількох містах Канади пройшли заходи зі вшанування пам’яті 176 загиблих внаслідок аварії літака Boeing 737-800 компанії «Міжнародні авіалінії України» в Ірані 8 січня. Серед них було 63 канадців. Про це повідомляє “Четверта студія” з посиланням на “Громадське”.

Близько 2000 людей створили меморіал в актовій залі Університету Торонто. Учасники заходу виконали гімн Канади та найвідомішу патріотичну пісню Ірану.

Прем’єр-міністр провінції Онтаріо, де розташоване місто Торонто, Даґ Форд, також висловив свої співчуття родинам загиблих.

«Моє серце крається через 176 невинних душ, які загинули в аварії рейсу PS752. Ми всі вражені й відчуваємо біль іранської громади. Жителі Онтаріо, Канади й усього світу оплакують загиблих разом із вами й вимагають справедливості для жертв цієї жахливої трагедії», — написав він у Twitter.

Ще один захід зі вшанування пам’яті відбувся в Університеті Альберти, що в місті Едмонтон, де навчалися й викладали деякі із загиблих канадців. На ньому були присутні близько 1700 людей, зокрема прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та міністр закордонних справ країни Франсуа-Філіп Шампань.

«Ви можете почуватися нестерпно самотніми, але ви не самотні. Цього вечора, завтра і на дальші роки уся ваша країна — з вами», — звернувся Трюдо до друзів і близьких жертв трагедії в спортивному залі університету, де й відбувався захід.

«Ми не заспокоїомся, поки не матимемо відповідей, поки не встановиться справедливість, а винні будуть притягнуті до відповідальності», — сказав канадський прем’єр.

 

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

У Брюховичах зведуть відпочинково-оздоровчий комплекс

Про це сьогодні під час засідання виконкому Львівської міської ради повідомив головний архітектор Львова Антон…

34 хв. тому

Садовий знущається з безпеки перехожих львів’ян

9 відремонтували, на 31 тривають ремонтні роботи: у Львові у співфінансуванні з мешканцями ремонтують аварійні…

1 годину тому

У Львові хірурги прооперували 8-річну дівчинку

яка три роки страждала через вроджену ваду шлунка

10 години тому

Куди та з якими документами звертатися, щоб отримати статус учасника бойових дій

Повний перелік категорій, які визнаються учасниками бойових дій, міститься у Законі України «Про статус ветеранів…

17 години тому