Новини

У Кабміні готові запустити накопичувальну пенсійну систему з 2019-го

Про це він сказав в ефірі телеканалу “Еспресо”, повідомляє Урядовий портал.

“На сьогодні законодавство для трирівневої пенсійної системи в цілому сформоване і питання запуску другого рівня – це більше питання політичне. Потрібно було запустити цю систему ще 14 років тому. Але я переконаний, що у чинної влади вистачить насамперед політичної волі нарешті зробити цей крок і дати українцям шанс отримувати у майбутньому справді достойні пенсії”, – сказав Розенко.

За словами віце-прем’єр-міністра, якби накопичувальну систему ввели 14 років тому, то нині люди, які виходять на пенсію, вже отримували б не 3-4 тис. грн, а 6-7 тис. грн.

Одним з найголовніших питань, які потрібно законодавчо врегулювати протягом 2018 року, Розенко назвав захист пенсійних внесків громадян.

“У чинному законодавстві чітко зафіксовано, що ми всі – і уряд, і Верховна Рада – повинні здійснити всі необхідні заходи протягом 2018 року, щоб з 1 січня 2019 року накопичувальна пенсійна система запрацювала. І на першому плані, безумовно, стоїть питання захисту коштів недержавного пенсійного страхування і накопичувальної системи. Ці речі нам потрібно детально виписати і дати чіткий сигнал людям, що їхні пенсійні внески будуть повністю захищені як від інфляції, так і від інших негативних процесів”, – пояснив віце-прем’єр-міністр.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

40 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

45 хв. тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

3 години тому