Новини

У Голлівуді запустили кампанію з протидії сексуальним домаганням

Ініціатива Time’s Up закликає домагатися покарань для кривдників, більшої присутності жінок на керівних посадах та підвищення зарплат для них, а ЗМІ – висвітлювати домагання в усіх сферах діяльності.

У плані дій, оприлюдненому 1 січня 2018 року, ідеться про створення фонду правничого захисту, який вже зібрав понад 13 мільйонів доларів. Кошти спрямують на юридичну підтримку осіб, які зазнають утисків на роботі.

До ініціативи долучилися, зокрема, акторки Кейт Бланшетт, Ешлі Джадд, Наталі Портман та Меріл Стріп, керівниця студії Universal Pictures Донна Ленглі та письменниця-феміністка Глорія Стейнем.

Хвиля звинувачень у сексуальних домаганнях почалася після публікації New York Times про домагання з боку голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна. Зокрема, продюсера звинуватили акторки Анджеліна Джолі й Гвінет Пелтроу.

Згодом, у сексуальних домаганнях також звинуватили акторів Кевіна Спейсі, Дастіна Хоффмана та стендап-коміка Луї Сі Кея. 14 листопада вшосте звинуватили в сексуальних домаганнях Буша-старшого.

Вайншейтна виключили зі складу Британської академії кіно. А авторів серіалу «Картковий будиночок» змушують переписати сценарій через скандал зі Спейсі.

Коментарі

Олег Довганик