Новини

У ФРН пропонують відмовитися від скорочення викидів на 40% за два роки

Про це повідомляє DW.

Йдеться про зобов’язання країни скоротити до 2020 року викиди вуглекислого газу на 40 відсотків у порівнянні із 1990 роком. Як повідомили агентству dpa в понеділок, 8 січня, джерела, знайомі з перебігом переговорів, про це домовилися представники трьох партій у переговорній групі, яка опікується питаннями енергетики, клімату та захисту довкілля.

У пропозиції, яка ще не схвалена лідерами партій та фракцій, зазначається, що ця короткострокова мета не може бути досягнута до 2020 року з огляду на теперішню ситуацію. Водночас пропонується ухвалити пакет заходів, який би уможливив досягнення цього показника на початку 2020-х років.

Також учасники можливої “великої коаліції” планують зберегти інший цільовий показник – скорочення викидів на 55 відсотків до 2030 року. Сторони також погодилися, що частка відновлюваних джерел енергії в споживанні електроенергії повинна зрости до 2030 року до 65 відсотків, повідомляє агенція Reuters з посиланням на свої джерела. Зараз ця частка становить близько третини.

Коментарі

Олег Довганик