Новини

У двох містах на Львівщині оголосять техногенну катастрофу

У п’ятницю, 18 жовтня у Львівській ОДА відбудеться засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), яка визнає ситуацію з опаленням у Новояворівську і Новому Роздолі на Львівщині техногенною катастрофою локального характеру. Про це повідомив народний депутат зі Львівщини Павло Бакунець, пише Захід.нет.

Про те, що Львівська ОДА планує визнати ситуацію у Новояворівську та Новому Роздолі техногенною катастрофою, Павло Бакунець повідомив під час брифінгу у Верховній Раді 17 жовтня.

Також він заявив, що міністерка розвитку громад та територій України Альона Бабак шукає шляхи вирішення цієї проблеми.

«Два великих міста Новояворівське і Новий Розділ є на порозі техногенної катастрофи. Хочу повідомити, що Альона Бабак одразу відреагувала на цю проблему і шукає шляхи її вирішення. Віримо, що найближчим часом ЛОДА збере комісію і визнає цю ситуацію техногенною катастрофою локального характеру, а Львівська обласна рада знайде кошти для того, аби допомогти погасити борги по зарплаті працівникам на ТЕЦ», – заявив він.

Бакунець уточнив, що 18 жовтня у ЛОДА відбудеться засідання комісії ТЕБ і НС, на якому прийматимуть рішення про визнання ситуації у Новояворівську та Новому Роздолі техногенною катастрофою.

За словами Павла Бакунця, оголошення техногенної катастрофи дозволить позапланово виділити кошти з державного або обласного бюджету для розв’язання проблем із опалювальним сезоном.

Мер Новояворівська Василь Муравель, який також взяв участь у брифінгу в Верховній Раді, розповів, що працівники Новояворівської ТЕЦ відмовляються приступати до подачі тепла мешканцям доти, доки їм не виплатять борги по зарплаті.

«Магістралі міста майже готові, котельня майже готова, але є найважливіша проблема: працівники, які працюють на котельні, понад 4 місяці не отримують зарплати. Попри це, вони працюють, але попереджають нас усіх, що вони приступлять до роботи з надавання послуг тільки після того, як отримають заробітні плати», – заявив Василь Муравель.

«Ми звертаємося до уряду України з тим питанням, щоб вирішити погашення заробітної плати, забезпечення проходження опалювального сезону, щоб 30-тисячне місто жило нормальним життям і отримувало нормальні послуги», – додав мер Новояворівська.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

9 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

11 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

11 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

11 години тому