Новини

У Дрогобичі стартує опалювальний сезон

Зважаючи на погодні умови та рівень температури повітря, із 15 жовтня у громаді розпочато опалювальний сезон. Відповідне розпорядження про початок цьогорічного опалювального сезону 14 жовтня підписав міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ДМР.

Впродовж серпня-вересня КП «Дрогобичтеплоенерго» проводив активну підготовку до опалювального сезону: тривав ремонт та заміна проблемних ділянок теплотрас, а також роботи у котельнях міста. Відтак, за словами керівника комунальної установи Володимира Дзерина – у Дрогобичі всі котельні готові до запуску тепла.

Найперше теплоносій планують подати у дитячі садочки, школи, лікарні та поліклініки міста й громади. Відтак, впродовж кількох днів, теплопостачанням планують охопити житлові квартали міста, тобто споживачів центрального опалення.

За твердженнями міського голови Дрогобича Тараса Кучми – опалення в комунальних та освітніх установах міста включатимуть по мірі надходження заявок від цих закладів та установ. Паралельно, теплову енергію буде подано і споживачам осучаснених котелень, які працюють на альтернативних видах палива – твердопаливних котлах на трісці. Такі у Дрогобичі функціонують на вулицях Б.Лепкого, Індустріальній,  Шептицького тощо.

У зв’язку із початком опалювального сезону, згідно розпорядження міського голови доручено:

–  Дрогобицькому УЕГГ Львівської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України»   у встановленому порядку провести своєчасне розпломбування вхідних засувок котелень та іншого газового обладнання.

– КП «Дрогобичтеплоенерго» забезпечити подачу теплоносія в установи, заклади бюджетної сфери, житлові будинки та інші приміщення по мірі готовності та заявок.

– Директору КП «Управитель ЖЕО», головам управлінь ОСББ, ЖБК та іншим споживачам забезпечити належний прийом теплоносія, надійну та безаварійну експуатацію всіх інженерних мереж та обладнання впродовж всього опалювального сезону.

Додамо, опалювальний сезон зазвичай стартує 15 жовтня, однак це залежить від температурних показників. Рішення про увімкнення опалення приймається на рівні місцевих рад. Згідно з нормами, опалювальний сезон розпочинають, якщо протягом трьох днів середньодобова температура нижча за +8 °C.

Коментарі

Олег Довганик