Новини

У Дніпрі стався конфлікт між вчителькою та матір’ю учня

У 120-ій школі Дніпра стався конфлікт між вчителькою математики та матір’ю учня шостого класу. Остання прийшла в заклад разом зі старшим сином і, за словами директорки школи Любові Рудник, побила вчительку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Любов Рудник каже, що вчителька математики Марина Владиславівна зараз на роботі, але із пресою спілкуватися не хоче. Сама директорка не бачила конфлікту, описує його, посилаючись на слова колег.

«Пройшла мимо вахтера, відіпхнула, бо не пропускали – масочний режим, дотримання протиепідемічних заходів, йде урок. Відіпхнула, обізвала нецензурно і піднялася на третій поверх. Там, біля кабінету, зустріла вчительку, почала її сварить та говорити на неї нецензурні слова, погрожувати їй, що переламає руки ноги й вб’є її та горло їй розірве. Вчителька сказала їй, що вона буде розмовляти лише в присутності директора школи і повернулася зайти до класу. В цей момент ця жінка починає бити вчительку ногами по сідницях, по ногах і приєднався до цього її повнолітній син», – розповіла директорка.

Лаборантка Ліна Макаренко сиділа на вахті, коли мати учня Вікторія Матях зайшла до школи.

«Я гадки не мала, що в неї буде така агресія, що вона саме йде розбиратися із вчителькою. Я робила їй зауваження, чому без маски, карантин. На що вона мені відповіла, що все це незаконно, та пройшла. Потім на третьому поверсі, що там трапилося, – я сказати не можу, тому що я не бачила», – зауважує співробітниця.

Шкільна медсестра Зінаїда Шпартак каже: після інциденту вчителька звернулась до неї із гіпертонічним кризом. На шкірі у неї були почервоніння, але чи були сліди побоїв – сказати не може, адже синці зазвичай з’являються на тілі не одразу.

Ситуація зі слів матері і її старшого сина

Мати шестикласника Івана Вікторія Матях розповідає: прийшла до школи, аби поговорити з вчителькою, бо молодший син скаржився на знущання. Але, каже Вікторія, вчителька почала нецензурно спілкуватися.

«Ногами вчительку ніхто не бив, ми зайшли, як усі нормальні пристойні люди через центральний вхід. Хотіли поспілкуватися із вчителькою про те, що протягом із другого по шостий клас цькує мою дитина молодшу. Вона почала неадекватно висловлюватись у мій бік, казати, що я ненормальна, що я неправильно виховую своїх дітей, що я така-сяка, алкоголічка, наркоманка, але ж я займаюся спортом і взагалі не п’ю та не курю», – розповіла мати.

Вікторія запевняє, вчителька вчиняла булінг проти обох її дітей, але адміністрація на це не реагувала. Старший син Вікторії – Віталій Хижняк – випускник цієї школи.

«Нічого не казав, але вона почала переходити на особистості стосовно мами, я їй сказав, що вона слідкувала за своїми висловлюваннями. На що вона мені відповіла, щоб я закрив рот – нецензурною лайкою», – заявляє син.

Директорка школи Любов Рудник зауважує, що звертались до ювенальної превенції щодо молодшого сина Вікторії. Факт булінгу заперечує.

«Коли немає цього хлопчика в школі, все нормально, діти не скаржаться. Коли хлопчик у школі, діти самі скаржаться, що він їх ображає, мама не звертає уваги на зауваження», – додає директорка.

Що кажуть у поліції

У поліції склали два адміністративні протоколи на матір і сина. За словами речниці Національної поліції в області Ганни Старчевської, родина не стоїть на обліку правоохоронців.

«Вже складено два адміністративних протоколи за статтею 173 Кодексу про адмінпорушення, це дрібне хуліганство, – стосовно мами та старшого брата. Також ми чекаємо на довідку судово-медичної експертизи про тілесні ушкодження, які були завдані», – зазначила представниця поліції.

Ганна Старчевська каже, за цією статтею обом може загрожувати штраф або адміністративний арешт на 15 діб. Вікторія Матях зазначає, що планує подавати скаргу в прокуратуру та доводити факт булінгу проти її дитини.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: Дніпро

Recent Posts

Юрій Холод розповів про поїздку у США

У США літав і депутат Львівської міської ради Євген Кузик

1 годину тому

У Львові власники МАФу не занесли чиновникам Садового

Споруду на Володимира Великого повертають на місце. Зубач в істериці

2 години тому

Автоматичний статус УБД: юристи пояснили, як працюватимуть зміни в законі

Нещодавно Уряд затвердив новий Порядок надання статусу учасника бойових дій — тепер це можна буде…

5 години тому