Новини

У Держпродспоживслужбі назвали причини отруєння людей у львівських ресторанах “Томатіна”

Фахівці Держпродспоживслужби у Львівській області 26 липня оприлюднили результати розслідування щодо масового отруєння у львівській мережі ресторанів “Томатіна”.

Ймовірною причиною спалаху називають додавання у страви соусу “карбонара” з сирим яйцем, проте остаточного джерела збудника інфекції не встановили.

За результатами лабораторних досліджень у закладах “Томатіна” та у виробничому цеху сальмонелу не виявили. Також у висновках вказують порушення правил гігієни працівниками закладів, відсутність окремих місць для обробки яєць та овочів; порушення вимог товарного сусідства.

У період із 2 до 12 липня з отруєнням госпіталізували 32 людей, в тому числі трьох дітей, які їли у закладах “Томатіна” у Львові або замовляли доставку із ресторанів мережі. У 18-ти пацієнтів діагностували сальмонельоз. Люди замовляли страви із соусом “карбонара”.

У звіті Держпродспоживслужби зазначили, що після випадку із масовим отруєнням у соус більше не додають сирі яйця, а замінили цей інгредієнт на яєчний порошок. Відповідні зміни внесли у технологічну карту, а залишки соусу із сирими яйцями – вилучили з обігу.

Що відомо
11 липня у поліції повідомили, що почали розслідуванням за фактом масового отруєння у ресторанах “Томатіна”. Тоді ж у закладах розпочали перевірки працівники Держпродспоживслужби.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Яворові відкрили пам’ятний знак

«Алея пам'яті Героїв Яворівської громади»

11 години тому

У Львові можуть закритись 50 ресторанів

Дивне повідомлення власника мережі Фест

12 години тому